Onderhoudscontract offshore windpark Gemini toegewezen

Offshore windpark Gemini heeft een langlopend onderhoudscontract toegewezen aan Offshore & Wind Assistance (OWA) uit de Deme-groep en het Duitse EWE Offshore Service & Solutions (EWE-OSS).

Trefwoorden: #DEME, #EWE Offshore Service & Solutions, #Gemini, #offshore, #Offshore & Wind Assistance, #offshore windpark, #onderhoud, #onderhoudscontract, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: geminiwindpark.nl )

ENGINEERINGNET - Het Gemini offshore windpark in de Nederlandse Noordzee, 85 km ten noorden van de Nederlandse kust, wordt één van ‘s werelds grootste windmolenparken, zowel in omvang als qua energieproductie (totaal vermogen 600 MW).

Het Belgische OWA uit de Deme-Groep zal de Balance of Plant voor beide windparken beheren en onderhouden.

Naast het verzorgen van mariene logistieke diensten omvat de opdracht het onderhoud van alle funderingen boven en onder water, alsook het onderhoud van de kabel- en erosiebescherming.

EWE-OSS zal belast zijn met het uitbaten, onderhouden en controleren van twee transformatorstations op zee en één transformatorstation in Eemshaven.

Het zal ook verantwoordelijk zijn voor het netwerkbeheer van de twee 220 kV exportkabels die de elektriciteit naar het vasteland vervoeren en een 380 kV kabel aan land die de elektriciteit op het transmissienetwerk zal aansluiten.

Het contract loopt over een periode van 5 jaar en de werken starten in 2016.