5 redenen om mee te doen met de Vlaamse Energiecluster - artikel

Energie & Milieu 9/05/2016 9:04:35

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven tonen de ambitie om een deel van deze koek op te eisen. Hoe? Welkom in het ambitieuze programma van de Vlaamse Energiecluster!

Lees hieronder verder   
Verwant

Installatie Blue Accelerator testplatform in Noordzee afgerond

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

Fluoride maakt perovskiet zonnecellen sterker

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse energie-industrie en haar wetenschappelijke partners maken een statement. Het is hoog tijd dat Vlaanderen zich internationaal positioneert als een ‘Smart Energy Region’.

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven willen een deel van deze koek opeisen. Hoe? Door te focussen op concrete marktdoorbraken, te werken aan innovatieve totaaloplossingen en zo de waardeketen te vervolledigen…

Op 26 mei ontdekt u op het lanceringsevenement bij Living Tomorrow alles over de Vlaamse Energiecluster (#vlec) en de verschillende engagementsniveaus die uw bedrijf hierin kan opnemen.

Inschrijven moet U zelf doen, maar wij presenteren alvast vijf goede redenen om erbij te zijn:

  1. U ziet commerciële opportuniteiten in de uitdagingen waarvoor het energiesysteem van de toekomst ons stelt. Innovatieve totaaloplossingen voor een flexibele, duurzame en kostenefficiënte energievoorziening hebben een enorm marktpotentieel, zowel Vlaams als internationaal. U hebt de ambitie om dat potentieel te valoriseren.

  2. U levert producten, diensten of systemen in het brede domein van de energie. U bent een IT-bedrijf of komt uit de bouwwereld. De Vlaamse Energiecluster mikt op een unieke systeemintegratie van verschillende innovatieve energiecomponenten en verenigt daartoe de energie-, bouw- en IT-sectoren.

  3. U bent nieuwsgierig naar de instrumenten, het flankerende beleid en het budget dat de Vlaamse Overheid voorziet. U bent enthousiast dat er wordt gewerkt aan de innovatie- en valorisatiecapaciteit van Vlaamse bedrijven over een periode van tien jaar.

  4. U hebt zin om samen te werken met andere bedrijven en zo een innovatieve waardeketen te vormen in een (of meerdere) van vijf ‘innovatorzones’, gericht op een van deze markten: (1) energie-efficiënte industrie; (2) duurzame wijken en steden; (3) energie in residentiële gebouwen.

  5. U drukt graag mee uw stempel op het boeiendste en meest ambitieuze energie-initiatief sinds lange tijd waarbij aandacht gaat naar opleiding, innovatie, valorisatie, internationalisatie, business modellen en regelluwe zones.

De Vlaamse Energiecluster wordt gedragen door negen industriële en wetenschappelijke sleutelorganisaties, met name Smart Grids Flanders, Agoria, Voka, Vlaamse Confederatie Bouw, Passiefhuis Platform, Living Tomorrow, EnergyVille, iMinds en UGent. De cluster stemt af met de kabinetten, VREG, VEA en VLAIO en zoekt een open dialoog en samenwerking met complementaire initiatieven.

De hoofdlijnen van de Vlaamse Energiecluster werden reeds afgetoetst met de betrokken Vlaamse Overheid en ook de eerste bedrijven uit de energie-, bouw- en ICT-sector engageerden zich. De fundamenten zijn er, maar U kunt nog mee richting geven op 26 mei. << (bron: Smart Grids Flanders)


INFO
Meer informatie & inschrijven

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners