5 redenen om mee te doen met de Vlaamse Energiecluster - artikel

Energie & Milieu 9/05/2016 9:04:35

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven tonen de ambitie om een deel van deze koek op te eisen. Hoe? Welkom in het ambitieuze programma van de Vlaamse Energiecluster!

Lees hieronder verder   
Verwant

Energietransitie: mogelijkheden hernieuwbare synthetische brandstoffen

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Zuinigste wagens bekroond in Shell Eco-marathon (+fotoreportage)

Pocketboer publiceert ’tips en tricks’ voor pocketvergisten

Elia zet nieuwe stap in Antwerps Brabo-project

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse energie-industrie en haar wetenschappelijke partners maken een statement. Het is hoog tijd dat Vlaanderen zich internationaal positioneert als een ‘Smart Energy Region’.

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven willen een deel van deze koek opeisen. Hoe? Door te focussen op concrete marktdoorbraken, te werken aan innovatieve totaaloplossingen en zo de waardeketen te vervolledigen…

Op 26 mei ontdekt u op het lanceringsevenement bij Living Tomorrow alles over de Vlaamse Energiecluster (#vlec) en de verschillende engagementsniveaus die uw bedrijf hierin kan opnemen.

Inschrijven moet U zelf doen, maar wij presenteren alvast vijf goede redenen om erbij te zijn:

  1. U ziet commerciële opportuniteiten in de uitdagingen waarvoor het energiesysteem van de toekomst ons stelt. Innovatieve totaaloplossingen voor een flexibele, duurzame en kostenefficiënte energievoorziening hebben een enorm marktpotentieel, zowel Vlaams als internationaal. U hebt de ambitie om dat potentieel te valoriseren.

  2. U levert producten, diensten of systemen in het brede domein van de energie. U bent een IT-bedrijf of komt uit de bouwwereld. De Vlaamse Energiecluster mikt op een unieke systeemintegratie van verschillende innovatieve energiecomponenten en verenigt daartoe de energie-, bouw- en IT-sectoren.

  3. U bent nieuwsgierig naar de instrumenten, het flankerende beleid en het budget dat de Vlaamse Overheid voorziet. U bent enthousiast dat er wordt gewerkt aan de innovatie- en valorisatiecapaciteit van Vlaamse bedrijven over een periode van tien jaar.

  4. U hebt zin om samen te werken met andere bedrijven en zo een innovatieve waardeketen te vormen in een (of meerdere) van vijf ‘innovatorzones’, gericht op een van deze markten: (1) energie-efficiënte industrie; (2) duurzame wijken en steden; (3) energie in residentiële gebouwen.

  5. U drukt graag mee uw stempel op het boeiendste en meest ambitieuze energie-initiatief sinds lange tijd waarbij aandacht gaat naar opleiding, innovatie, valorisatie, internationalisatie, business modellen en regelluwe zones.

De Vlaamse Energiecluster wordt gedragen door negen industriële en wetenschappelijke sleutelorganisaties, met name Smart Grids Flanders, Agoria, Voka, Vlaamse Confederatie Bouw, Passiefhuis Platform, Living Tomorrow, EnergyVille, iMinds en UGent. De cluster stemt af met de kabinetten, VREG, VEA en VLAIO en zoekt een open dialoog en samenwerking met complementaire initiatieven.

De hoofdlijnen van de Vlaamse Energiecluster werden reeds afgetoetst met de betrokken Vlaamse Overheid en ook de eerste bedrijven uit de energie-, bouw- en ICT-sector engageerden zich. De fundamenten zijn er, maar U kunt nog mee richting geven op 26 mei. << (bron: Smart Grids Flanders)


INFO
Meer informatie & inschrijven

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners