Belgische technologie voor organisatoren EK Voetbal 2016

Economie 12/05/2016 15:07:51

Technologiefederatie Agoria meldt dat ons land tijdens het komende Europees Kampioenschap Voetbal in Frankrijk met twaalf Belgische bedrijven vertegenwoordigd zullen zijn.

Lees hieronder verder   
Verwant

Maatschappelijke impact van technologiebedrijven

Dominique Demonté wordt algemeen directeur van Agoria Wallonie

“Gaan we groeibedrijven straffen?” - opinie

België telt vijf nieuwe ’Fabrieken van de toekomst’

Technologische industrie flirt met 2% groei

Barometer technologische industrie start nieuwe jaar met positieve noot

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Infoavond 3D-print voor matrijzen

Thomas More - Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 22 oktober 2019

Parts2Clean

Messe Stuttgart

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Configuratie en calculatie van laagspanningsverdeelborden

Rittal Lokeren

dinsdag 22 oktober 2019

Rockwell Automation Teched Emea

München - Duitsland

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Basic of CE marking

Pilz Academy - Gent

dinsdag 22 oktober 2019

Empack

Nekkerhal Mechelen

van 23/10/2019 tot 24/10/2019

Keuze van de redactie

(17/10) Belgische zonnewagen wordt wereldkampioen

(16/10) Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

(15/10) Verhaert investeert in AI gestuurde robots

(14/10) Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

(9/10) Batterijen van elektrische wagens krijgen nieuw leven bij Umicore

(9/10) Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De twaalf geselecteerden voor Euro 2016 zijn Deltacast, Desso, EVS, NEP Belgium, PRG, Saey, Simplex Arena, Stageco, Super Color, Tractebel, WNM en Wollux.

De geselecteerde bedrijven waren zowel betrokken in de conceptuele fase van nieuwe stadions, de verbouwing van bestaande stadions of de inrichting van fanzones.

De hoop op sportief succes van de selectie van Marc Wilmots is groot, maar ook de Belgische bijdrage aan de organisatie van het tornooi zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Met onze Sports Technology Club, waarmee we Belgische technologiebedrijven promoten bij de organisatiecomités van grote sportevents, vaardigen we een sterk twaalftal af.

De leden van de Sports Technology Club van Agoria zijn er de voorbije jaren in geslaagd samen globale oplossingen aan te bieden aan organisatoren van grote sportevenementen.”

Agoria en zijn lidbedrijven waren reeds in een vroeg stadium actief om contacten te leggen en te onderhouden met het organisatiecomité en het ‘Comité des villes’. In de afgelopen jaren werden verschillende missies naar Franse steden en infosessies voor Belgische bedrijven georganiseerd.

Ook de uitwisseling van informatie en netwerkcontacten tussen de lidbedrijven zelf waren erg belangrijk. << (Guy Leysen) (bron: Agoria) (foto: By Liondartois - wikimedia)

Meer over de geselecteerde bedrijven:
Tractebel zorgde voor de structurele en technische revisie van de stadions van Lyon en Nice .

Simplex Arena kon dan weer de zitjes leveren voor de stadions van Toulouse (full aluminium tip-up seats) en Parijs (new business seats).

Desso uit Dendermonde staat in voor de aanleg van het hybride grasveld in de Stade de France van Parijs.

Met bedrijven zoals EVS (vertraagde beelden technologie/Fan Experience), Deltacast (grafische visualisatie), WNM (ter beschikkingstelling Sound Engineers voor broadcast International feed in 6 stadions) en tenslotte NEP Belgium uit Rotselaar die voor de UEFA de technische dienstverlening voor de TV-uitzendingen van alle wedstrijden verzorgt die in de stadions van Lille en Lens plaatsvinden.

NEP Belgium is ter plaatse met 4 grote regiewagens, een 100-tal camera's en een crew van ongeveer 55 mensen.

Het bedrijf PRG zorgt, naast de hospitalitytechnologie voor verschillende stadions, ook de ‘public viewing’ faciliteiten voor de grootste fanzone ‘Champ de Mars Tour Eiffel’ in Parijs.

Stageco staat dan weer in voor de ondersteunende schermstructuur. En tenslotte zijn er nog de bedrijven in de visuele communicatie Wollux (Event Flags, Tifo’s,…) en Super Color (media campagnes voor de Event Sponsors). <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met nieuwe NEMA 3R/4 koelunits - techniek

Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Maar de eisen zijn nog hoger.

Orsi Academy wint Europese RegioStar Award

Dit opleidingscentrum voor robotchirurgie bevat de nieuwste technologie en trekt zo'n 3.500 chirurgen uit de hele wereld per jaar. De prijs garandeert uitbouw van technologie in het centrum.

Onderzoek: microben halen methaan en ammonium uit zeebodem

De Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht krijgen een ERC-subsidie van 7,6 miljoen euro om te onderzoeken hoe micro-organismen methaan en ammonium uit de zeebodem halen.

Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens de tweede kapitaalverhoging van Rombit zijn Vic Swerts, InvestLink en enkele Belgische industriëlen toegetreden. In totaal werd bij alle partijen 10 miljoen euro opgehaald.

Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek

Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Verhaert investeert in AI gestuurde robots

VLAIO heeft een subsidie toegekend aan Verhaert voor een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen.

ifm evolueert van sensorenleverancier naar IT-servicebedrijf - advertorial

ifm electronic, dat van start ging met inductieve naderingsschakelaars voor het direct aansturen van een ‘relais’, telt nu 23 verschillende productlijnen en bestaat een halve eeuw.

Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie

Familiebedrijf Armstrong International liet onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op zijn site in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal installeren. Dauvister stond in voor de installatie.

Schubert & Salzer lanceert stoomkoeler 5090

De voordelen van het schijfklepsysteem voor stoomconditionering worden met de stoomkoeler type 5090 gecombineerd. Operatoren profiteren van een hoge afdichting, minder slijtage en geoptimaliseerde stoomcontrole. De stoomkoeler regelt de vereiste hoeveelheid injectiewater voor het koelen van stoom tot de gewenste stoom temperatuur. >>

Partners