Belgische technologie voor organisatoren EK Voetbal 2016

Technologiefederatie Agoria meldt dat ons land tijdens het komende Europees Kampioenschap Voetbal in Frankrijk met twaalf Belgische bedrijven vertegenwoordigd zullen zijn.

Trefwoorden: #Agoria, #Deltacast, #Desso, #EK 2016, #Europees Kampioenschap 2016, #EVS, #NEP Belgium, #PRG, #Saey, #Simplex Arena, #Stageco, #Super Color, #technologie, #Tractebel, #voetbal, #WNM, #Wollux

Lees verder

Nieuws

( Foto: By Liondartois - wikimedia )

ENGINEERINGNET.BE - De twaalf geselecteerden voor Euro 2016 zijn Deltacast, Desso, EVS, NEP Belgium, PRG, Saey, Simplex Arena, Stageco, Super Color, Tractebel, WNM en Wollux.

De geselecteerde bedrijven waren zowel betrokken in de conceptuele fase van nieuwe stadions, de verbouwing van bestaande stadions of de inrichting van fanzones.

De hoop op sportief succes van de selectie van Marc Wilmots is groot, maar ook de Belgische bijdrage aan de organisatie van het tornooi zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Met onze Sports Technology Club, waarmee we Belgische technologiebedrijven promoten bij de organisatiecomités van grote sportevents, vaardigen we een sterk twaalftal af.

De leden van de Sports Technology Club van Agoria zijn er de voorbije jaren in geslaagd samen globale oplossingen aan te bieden aan organisatoren van grote sportevenementen.”

Agoria en zijn lidbedrijven waren reeds in een vroeg stadium actief om contacten te leggen en te onderhouden met het organisatiecomité en het ‘Comité des villes’. In de afgelopen jaren werden verschillende missies naar Franse steden en infosessies voor Belgische bedrijven georganiseerd.

Ook de uitwisseling van informatie en netwerkcontacten tussen de lidbedrijven zelf waren erg belangrijk.


(bron: Agoria)

Meer over de geselecteerde bedrijven:
Tractebel zorgde voor de structurele en technische revisie van de stadions van Lyon en Nice .

Simplex Arena kon dan weer de zitjes leveren voor de stadions van Toulouse (full aluminium tip-up seats) en Parijs (new business seats).

Desso uit Dendermonde staat in voor de aanleg van het hybride grasveld in de Stade de France van Parijs.

Met bedrijven zoals EVS (vertraagde beelden technologie/Fan Experience), Deltacast (grafische visualisatie), WNM (ter beschikkingstelling Sound Engineers voor broadcast International feed in 6 stadions) en tenslotte NEP Belgium uit Rotselaar die voor de UEFA de technische dienstverlening voor de TV-uitzendingen van alle wedstrijden verzorgt die in de stadions van Lille en Lens plaatsvinden.

NEP Belgium is ter plaatse met 4 grote regiewagens, een 100-tal camera's en een crew van ongeveer 55 mensen.

Het bedrijf PRG zorgt, naast de hospitalitytechnologie voor verschillende stadions, ook de ‘public viewing’ faciliteiten voor de grootste fanzone ‘Champ de Mars Tour Eiffel’ in Parijs.

Stageco staat dan weer in voor de ondersteunende schermstructuur. En tenslotte zijn er nog de bedrijven in de visuele communicatie Wollux (Event Flags, Tifo’s,…) en Super Color (media campagnes voor de Event Sponsors).