Hoe hoog is het ’Factory of the Future’-gehalte van uw bedrijf?

Economie 5/07/2016 16:28:14

Leverde uw bedrijf de voorbije jaren al inspanningen om de weg naar de digitale fabriek in te slaan? Check dan of uw maakbedrijf in aanmerking komt voor deze Factory of the Future Award.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Infoavond 3D-print voor matrijzen

Thomas More - Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 22 oktober 2019

Parts2Clean

Messe Stuttgart

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Configuratie en calculatie van laagspanningsverdeelborden

Rittal Lokeren

dinsdag 22 oktober 2019

Rockwell Automation Teched Emea

München - Duitsland

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Basic of CE marking

Pilz Academy - Gent

dinsdag 22 oktober 2019

Empack

Nekkerhal Mechelen

van 23/10/2019 tot 24/10/2019

Keuze van de redactie

(17/10) Belgische zonnewagen wordt wereldkampioen

(16/10) Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

(15/10) Verhaert investeert in AI gestuurde robots

(14/10) Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

(9/10) Batterijen van elektrische wagens krijgen nieuw leven bij Umicore

(9/10) Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met het actieplan "Made Different" willen de federatie Agoria en zijn onderzoekscentrum Sirris de toekomstige concurrentiepositie van de Belgische maakbedrijven versterken.

Ze hebben daarvoor, met de financiële steun van de overheid, een traject uitgestippeld rond een aantal transformaties die hun specialisten als essentieel voor het Belgische maakbedrijf zien om op termijn de geglobaliseerde concurrentieslag aan te gaan. Met andere woorden: om ook in de toekomst nog producten aan een marktconforme prijs te kunnen blijven maken..

Nu is het een feit dat heel wat bedrijven - organisch en onder impuls van hun eigen leveranciers en klanten - al stappen hebben gezet in de richting van wat in België een Factory of the Future genoemd wordt.

Wie meent dat zijn bedrijf op het goede spoor zit, kan zijn kandidatuur stellen voor een officiële 'Factory of the Future' award. Als selectiecriterium gelden de zeven transformaties zoals die vastgelegd zijn in het Made Different-actieplan van beide organisaties (zie leestips onderaan).

Wie een award in de wacht sleept, staat drie jaar lang in de belangstelling van media en sectorgenoten. Maar alle kandidaten zien via een bedrijfsaudit hun eigen plannen hoe dan ook - gratis - geanalyseerd door externe experts. Dat levert een waardevol rapport op, met een overzicht van de sterktes en groeiopportuniteiten van het bedrijf in kwestie.

Wie interesse heeft, stuurt tegen 15 september 2016 een mail naar awards@madedifferent.be om alle bijzonderheden te ontvangen. Meer informatie over timing, proces en criteria vindt u op de Made Different-website (zie leestip onderaan). De uitreiking vindt plaats op 2 februari 2017. << (Bert Belmans) (foto: Agoria)

ACHTERGROND
De bedoeling van het door de Vlaamse overheid gesubsidieerde actieplan Made Different is tegen 2018 niet minder dan 50 bedrijven klaar te stomen als Factory of the Future. Daarnaast moeten 500 ondernemingen hun eerste stappen hebben gezet. Sinds de start twee jaar geleden, heeft een handvol kandidaten het volledige traject met succes doorlopen. Maar tegelijk kan de bijhorende jaarlijkse award al op veel belangstelling van de pers en erkenning van de sectorgenoten uit de maakindustrie rekenen. Factories of the Future vervullen in dat opzicht een niet te onderschatten voorbeeldfunctie. <<

 Lees méér over:  factory of the future  


Leestips
Zend mail naar awards@madedifferent.be
De zeven transformaties van het Made Different plan

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met nieuwe NEMA 3R/4 koelunits - techniek

Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Maar de eisen zijn nog hoger.

Orsi Academy wint Europese RegioStar Award

Dit opleidingscentrum voor robotchirurgie bevat de nieuwste technologie en trekt zo'n 3.500 chirurgen uit de hele wereld per jaar. De prijs garandeert uitbouw van technologie in het centrum.

Onderzoek: microben halen methaan en ammonium uit zeebodem

De Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht krijgen een ERC-subsidie van 7,6 miljoen euro om te onderzoeken hoe micro-organismen methaan en ammonium uit de zeebodem halen.

Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens de tweede kapitaalverhoging van Rombit zijn Vic Swerts, InvestLink en enkele Belgische industriëlen toegetreden. In totaal werd bij alle partijen 10 miljoen euro opgehaald.

Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek

Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Verhaert investeert in AI gestuurde robots

VLAIO heeft een subsidie toegekend aan Verhaert voor een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen.

ifm evolueert van sensorenleverancier naar IT-servicebedrijf - advertorial

ifm electronic, dat van start ging met inductieve naderingsschakelaars voor het direct aansturen van een ‘relais’, telt nu 23 verschillende productlijnen en bestaat een halve eeuw.

Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie

Familiebedrijf Armstrong International liet onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op zijn site in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal installeren. Dauvister stond in voor de installatie.

Schubert & Salzer lanceert stoomkoeler 5090

De voordelen van het schijfklepsysteem voor stoomconditionering worden met de stoomkoeler type 5090 gecombineerd. Operatoren profiteren van een hoge afdichting, minder slijtage en geoptimaliseerde stoomcontrole. De stoomkoeler regelt de vereiste hoeveelheid injectiewater voor het koelen van stoom tot de gewenste stoom temperatuur. >>

Partners