9 Belgische bedrijven betrokken bij Olympische Spelen in Rio

Economie 1/08/2016 15:13:50

Op 5 augustus wordt in het beroemde Maracanastadion in Rio de Janeiro het officiële startschot van de Olympische Spelen gegeven. Meer dan 10.000 atleten zullen strijden voor olympisch goud.

Lees hieronder verder   
Verwant

Maatschappelijke impact van technologiebedrijven

Dominique Demonté wordt algemeen directeur van Agoria Wallonie

“Gaan we groeibedrijven straffen?” - opinie

België telt vijf nieuwe ’Fabrieken van de toekomst’

Technologische industrie flirt met 2% groei

Barometer technologische industrie start nieuwe jaar met positieve noot

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Infoavond 3D-print voor matrijzen

Thomas More - Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 22 oktober 2019

Parts2Clean

Messe Stuttgart

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Configuratie en calculatie van laagspanningsverdeelborden

Rittal Lokeren

dinsdag 22 oktober 2019

Rockwell Automation Teched Emea

München - Duitsland

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Basic of CE marking

Pilz Academy - Gent

dinsdag 22 oktober 2019

Empack

Nekkerhal Mechelen

van 23/10/2019 tot 24/10/2019

Keuze van de redactie

(17/10) Belgische zonnewagen wordt wereldkampioen

(16/10) Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

(15/10) Verhaert investeert in AI gestuurde robots

(14/10) Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

(9/10) Batterijen van elektrische wagens krijgen nieuw leven bij Umicore

(9/10) Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Technologiefederatie Agoria meldt dat er negen Belgische bedrijven betrokken zijn bij de organisatie van de Olympische Spelen in Rio. De bedrijven zijn Barco, Bioracer, Desso, EVS, Jansen-Fritsen, NEP Belgium, Philips Lighting Belux, PRG en Schréder.

Ons land zakt naar Brazilië af met een uitgebreide sportieve en economische delegatie. Het organisatiecomité doet immers beroep op negen bedrijven uit ons land voor projecten in mediatechnologie, infrastructuur, verlichting en sportuitrusting.

Peter Demuynck van Agoria: “Een mooi resultaat, want het Olympische minimum ligt altijd een stuk hoger bij verre exportbestemmingen. De Olympische Spelen zijn een prachtige internationale vitrine voor deze bedrijven.”

De Sports Technology Club van Agoria en zijn lidbedrijven waren reeds in een vroeg stadium actief om contacten te leggen met de organisatiecomités van het WK Voetbal 2014 en die van de Olympische Spelen in Rio in 2016.

De eerste contacten dateren al van 2009. In 2010 werd een ‘memorandum of understanding’ ondertekend met het organisatiecomité. << (Guy Leysen) (bron: Agoria) (foto: © Gabriel Heusi/Brasil2016.gov.br)

Wie doet wat?

  1. Barco zorgt voor de videoschermen en controlekamers
  2. PRG zorgt voor ‘Venues’ technologie en ‘hospitality’ projecten
  3. EVS (Seraing) levert de uitrusting voor de live en near-live productie-infrastructuur van het event met inbegrip van de video production servers, live replays, slow-motion, on-the-fly editing oplossingen, centraal media-archief en geavanceerd content management.
  4. NEP Belgium (het vroegere Outside Broadcast) uit Rotselaar levert dan weer 2 grote regiewagens met een 60-tal cameras voor de openings- en sluitingsceremonie in Rio de Janeiro.
  5. Jansen-Fritsen (Temse) levert alle toestellen voor de artistieke gymnastiekcompetitie.
  6. Schréder installeerde de verlichting voor de gymnastiekcompetitie en voorzag het Olympisch park en de buitenzones van het Maracanastadion van verlichting.
  7. Philips Lighting Belux (Turnhout) voorzag onder meer de LED-verlichting van het Maracanastadion zelf.
  8. Desso legde het hybride natuurgrasveld in het stadion van de Corinthians in Sao Paolo aan waar het Olympisch voetbaltornooi plaats vindt.
  9. Bioracer levert materiaal voor België (wielrennen op de weg, MTB, BMX, piste, triatlon en kano), Duitsland (wielrennen op de weg, MTB, BMX en piste), Nederland (idem), Rusland (idem), Wit-Rusland (Idem), Zuid-Korea (Piste), Griekenland (wielrennen op de weg en piste) en Luxemburg (wielrennen op de weg en piste). <<

Op de foto: het Olympisch BMX-centre

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met nieuwe NEMA 3R/4 koelunits - techniek

Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Maar de eisen zijn nog hoger.

Orsi Academy wint Europese RegioStar Award

Dit opleidingscentrum voor robotchirurgie bevat de nieuwste technologie en trekt zo'n 3.500 chirurgen uit de hele wereld per jaar. De prijs garandeert uitbouw van technologie in het centrum.

Onderzoek: microben halen methaan en ammonium uit zeebodem

De Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht krijgen een ERC-subsidie van 7,6 miljoen euro om te onderzoeken hoe micro-organismen methaan en ammonium uit de zeebodem halen.

Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens de tweede kapitaalverhoging van Rombit zijn Vic Swerts, InvestLink en enkele Belgische industriëlen toegetreden. In totaal werd bij alle partijen 10 miljoen euro opgehaald.

Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek

Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Verhaert investeert in AI gestuurde robots

VLAIO heeft een subsidie toegekend aan Verhaert voor een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen.

ifm evolueert van sensorenleverancier naar IT-servicebedrijf - advertorial

ifm electronic, dat van start ging met inductieve naderingsschakelaars voor het direct aansturen van een ‘relais’, telt nu 23 verschillende productlijnen en bestaat een halve eeuw.

Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie

Familiebedrijf Armstrong International liet onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op zijn site in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal installeren. Dauvister stond in voor de installatie.

Schubert & Salzer lanceert stoomkoeler 5090

De voordelen van het schijfklepsysteem voor stoomconditionering worden met de stoomkoeler type 5090 gecombineerd. Operatoren profiteren van een hoge afdichting, minder slijtage en geoptimaliseerde stoomcontrole. De stoomkoeler regelt de vereiste hoeveelheid injectiewater voor het koelen van stoom tot de gewenste stoom temperatuur. >>

Partners