Peter Demuynck wordt nieuwe spreekbuis van Agoria Vlaanderen

Human Resource & Werk 1/12/2016 11:40:58

Peter Demuynck wordt vanaf 1 januari 2017 het nieuwe gezicht van Agoria Vlaanderen. Hij volgt Wilson De Pril op, die al sinds 1975 actief is bij wat destijds nog Fabrimetal heette

Lees hieronder verder   
Verwant

Maatschappelijke impact van technologiebedrijven

Dominique Demonté wordt algemeen directeur van Agoria Wallonie

“Gaan we groeibedrijven straffen?” - opinie

België telt vijf nieuwe ’Fabrieken van de toekomst’

Technologische industrie flirt met 2% groei

Barometer technologische industrie start nieuwe jaar met positieve noot

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Infoavond 3D-print voor matrijzen

Thomas More - Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 22 oktober 2019

Parts2Clean

Messe Stuttgart

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Configuratie en calculatie van laagspanningsverdeelborden

Rittal Lokeren

dinsdag 22 oktober 2019

Rockwell Automation Teched Emea

München - Duitsland

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Basic of CE marking

Pilz Academy - Gent

dinsdag 22 oktober 2019

Empack

Nekkerhal Mechelen

van 23/10/2019 tot 24/10/2019

Keuze van de redactie

(17/10) Belgische zonnewagen wordt wereldkampioen

(16/10) Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

(15/10) Verhaert investeert in AI gestuurde robots

(14/10) Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

(9/10) Batterijen van elektrische wagens krijgen nieuw leven bij Umicore

(9/10) Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Peter Demuynck (49) kwam in 2005 terecht bij Agoria, om er het internationale departement te gaan leiden. Hij wist verschillende exportclubs uit te bouwen rond specifieke thema’s zoals onder meer sporttechnologie, infrastructuur, gezondheidszorg, (hernieuwbare) energie, banktechnologie en voedingstechnologie. Deze business clubs organiseren momenteel een vijftigtal internationale missies per jaar waarbij contacten gelegd worden op het hoogste niveau.

Wilson De Pril, die dit jaar 65 wordt, was jarenlang de spreekbuis van de technologiebedrijven bij de Vlaamse regering en andere stakeholders. Nog in 2015 werd hij benoemd tot Alumnus van het Jaar door de faculteit Economie & Bedrijfsbeheer van de Universiteit van Gent.

De Pril zag tijdens zijn loopbaan de technologie naar eigen zeggen enorm evolueren en meent dat er nog opportuniteiten zijn: "Vlaanderen herbergt een perfecte mix van grote en kleine bedrijven, familiaal en internationaal en ik ontdek nog steeds prachtige starters en gazellen met groot potentieel. In de context van de transformatie van de industrie naar fabrieken van de toekomst, blijven innovatie en internationalisering de sleutels voor een florerend Vlaanderen".

Ook nieuw directeur Demuynck hamert hierop. Hij richt zich daarbij in het bijzonder tot de jongeren, een generatie voor wie technologie een evidentie is in het privé- en professioneel leven. << (Bert Belmans) (foto: Agoria, links Demunck, rechts De Pril)

 Lees méér over:  agoria  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met nieuwe NEMA 3R/4 koelunits - techniek

Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Maar de eisen zijn nog hoger.

Orsi Academy wint Europese RegioStar Award

Dit opleidingscentrum voor robotchirurgie bevat de nieuwste technologie en trekt zo'n 3.500 chirurgen uit de hele wereld per jaar. De prijs garandeert uitbouw van technologie in het centrum.

Onderzoek: microben halen methaan en ammonium uit zeebodem

De Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht krijgen een ERC-subsidie van 7,6 miljoen euro om te onderzoeken hoe micro-organismen methaan en ammonium uit de zeebodem halen.

Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens de tweede kapitaalverhoging van Rombit zijn Vic Swerts, InvestLink en enkele Belgische industriëlen toegetreden. In totaal werd bij alle partijen 10 miljoen euro opgehaald.

Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek

Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Verhaert investeert in AI gestuurde robots

VLAIO heeft een subsidie toegekend aan Verhaert voor een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen.

ifm evolueert van sensorenleverancier naar IT-servicebedrijf - advertorial

ifm electronic, dat van start ging met inductieve naderingsschakelaars voor het direct aansturen van een ‘relais’, telt nu 23 verschillende productlijnen en bestaat een halve eeuw.

Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie

Familiebedrijf Armstrong International liet onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op zijn site in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal installeren. Dauvister stond in voor de installatie.

Schubert & Salzer lanceert stoomkoeler 5090

De voordelen van het schijfklepsysteem voor stoomconditionering worden met de stoomkoeler type 5090 gecombineerd. Operatoren profiteren van een hoge afdichting, minder slijtage en geoptimaliseerde stoomcontrole. De stoomkoeler regelt de vereiste hoeveelheid injectiewater voor het koelen van stoom tot de gewenste stoom temperatuur. >>

Partners