De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark van Purna Pharma in Puurs

Bedrijfsnieuws 4/01/2017 13:21:15

Lokerse engineeringbedrijf De Roeve sleutelt momenteel volop aan productie-installaties van het farmabedrijf Purna in Puurs. "We willen meer van dit type turnkey-projecten binnenhalen".

Lees hieronder verder   
Verwant

De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark van Purna Pharma in Puurs

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(12/12) Groei Fanuc Benelux aanleiding tot investering in nieuw bedrijfspand

(11/12) 2X scherper beeld door combinatie microscopie­technieken

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Roeve in Lokeren, dat 25 jaar geleden van start ging als automatiseringsbedrijf, zoekt in de toekomst verdere groei via multitechnische projecten. Dat meldt sales manager Antonio Van Holderbeke: "We hebben nu al acht afdelingen, waaronder Automation voor het ontwikkelen van machine- en procesbesturingen op basis van onder meer Siemens PLC's en GE. Deze afdeling gaat zich in de toekomst meer toeleggen op turnkey-projecten, waarbij we de nodige multitechnische expertise in een project samenbrengen onder de verantwoordelijkheid van één partij en met één aanspreekpunt".

Als recent voorbeeld van zo'n project citeert hij dat voor de productielijn ‘zalven’ bij Purna in het Vlaamse Pharma Valley, waar ook bedrijven zoals Pfizer, Novartis Alcon Couvreur en Capsugel huizen. Purna in Puurs is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van vloeibare en half vaste farmaceutische producten zoals gels, zalven en cremes. Het bedrijf haalde onlangs nog de productie van ’s wereld meest gekende zalf voor behandeling van spieren naar Puurs.

Van Holderbeke: "In dit geval was er nood aan een uitbreiding van het tankpark, een processtudie, URS-lastenboek en inox clean piping. Wij mochten het geheel op ons nemen. Design en voorstudie zijn inmiddels achter de rug en we zijn momenteel druk bezig aan de productie-installaties. In het voorjaar van 2017 moet de volledige lijn klaar zijn". << (Bert Belmans) (foto: De Roeve)

OP INDUMATION 2017
De Roeve groeide in 2016 met 13 nieuwe medewerkers en toont zich bewust van de uitdagingen van het IIoT: samen met Siemens en Yazzoom verzorgt het tijdens de komende vakbeurs Indumation 2017 lezingen in het kader van 'The Digital Enterprise'. "De eerste in deze soort", aldus Van Holderbeke. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ontwikkeling nieuwe biologische oppervlakte-actieve stoffen

Het Frans-Belgische onderzoeksteam ValBran produceert oppervlakte-actieve stoffen met een hoge toegevoegde waarde uit zemelen, het omhulsel van tarwekorrels, voor onder meer Ecover.

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

Clement Merckling, principal member of technical staff bij imec, krijgt van de Europese Research Council een prestigieuze Consolidator Grant voor de uitwerking van zijn project NOTICE.

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Converge analyseerde een grote hoeveelheid data over betonverharding om een systeem te bouwen dat kunstmatige intelligentie inzet om het verhardingsproces van beton te voorspellen.

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

Het Europese project PASSAnT lanceerde onlangs een nieuwe beveiligingstool voor havens: slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen.

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners