Atlas Copco Rental voorkomt zware productieverliezen

Een groot industrieel bedrijf kreeg deze zomer te maken met een defect in hun luchtinstallatie. Atlas Copco Rental kon als enige Europees verhuurbedrijf een oplossing aanreiken.

Trefwoorden: #Atlas Copco Rental, #compressoren, #machines, #perslucht, #verhuren

Lees verder

Techniek

( Foto: Atlas Copco Rental )

ENGINEERINGNET.BE - De gevraagde hoeveelheid perslucht was dan ook enorm. Er was nood aan ongeveer 100.000 m³/u.

Een team van experts werd aan het werk gezet om technische oplossingen te bedenken, met service engineers te overleggen en vanuit heel Europa machines te transporteren. Binnen de week kwamen de installaties en technici vanuit verschillende landen aan en kon er op locatie perslucht worden geproduceerd.

Na een paar maanden steeg de luchtbehoefte naar een maximum van wel 250.000 m³/u. De aangereikte oplossing moest dus ook meegroeien. Er werden dan ook steeds meer machines ingezet totdat er zo'n 100 ter plekke stonden te draaien. Op dat moment werd extra ruimte voorzien om de bijkomende installaties te plaatsen.

Door deze stijging was er ook nood aan extra technici. Er werden vanuit heel Europa zo'n 23 extra mensen ingezet. Zij werkten non-stop in ploegendiensten, om een jaar lang de compressoren, brandstoftanks, generatoren en accessoires te installeren en te onderhouden.