Twee winnaars voor de KNX Innovation Award 2017

De KNX Innovation Award 2017 werd uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkomst van KNX België. De wedstrijd kende voor de eerst keer in zijn bestaan twee winnaars: Domotechnology en Dynamitec.

Trefwoorden: #Domotechnology, #domotica, #Dynamitec, #energiebeheer, #KNX, #KNX Award

Lees verder

Techniek

( Foto: © Stijlmeesters - winnaar Dynamitec )

ENGINEERINGNET.BE - De jury reikte een award uit aan het beste project in de categorie Tertiair (Dynamitec) en het beste project in de categorie Residentieel (Domotechnology).

Domotechnology won de onderscheiding voor de wijze waarop zij een luxe woning met bijgebouwen had geautomatiseerd, waarbij alles draaide om comfort en beleving. De bewoners wilden daarnaast ook een zorgeloze en doelmatige bediening van alle domotica.

Het bedrijf leverde uiteindelijk een project op met een enorme diversiteit aan KNX-producten, van maar liefst 19 KNX-fabrikanten, en diverse integratiehoogstandjes, die allemaal via één app te besturen zijn.

Dynamitec werd beloond voor het ombouwen van het monumentale postgebouw van Gent naar het hedendaagse ‘Posthotel’. Voor de realisatie van het omvangrijke en hoogstaande comfort in het huidige posthotel gebruikte het 467 projectdeelnemers en had ze in totaal 15 KNX-fabrikaten nodig voor de verschillende automatiseringen.

De jury beoordeelde in totaal 12 projecten van zes verschillende KNX Professionals. De juryleden lette daarbij op innovatie, commerciële waarde en originaliteit van de projecten.


De jury bestond uit vertegenwoordigers van de brancheorganisaties voor installateurs Fedelec en Nelectra. Jan Derua, KNX-tutor bij de Thomas More Hogeschool, was de voorzitter.