Volvo Trucks test augmented reality met Microsoft Hololens

Volvo Trucks is steeds op zoek naar innovatieve manieren om de efficiëntie en klanttevredenheid te verhogen. Daartoe voert men nu tests uit met augmented reality via de Microsoft Hololens.

Trefwoorden: #augmented reality, #Microsoft Hololens, #support, #Volvo, #Volvo Trucks

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Martin Lundstedt, CEO van Volvo Group, testte tijdens zijn bezoek aan het Uptime Center van Volvo Trucks in Gent een eerste versie van hoe technici in realtime kunnen worden ondersteund door de eerstelijnsondersteuning of collega's met behulp van augmented reality (AR).

De test werd uitgevoerd door een technieker bij Volvo Truck Center Brussels en het Uptime Center van Volvo Trucks in Gent. De technicus, die een Microft Hololens droeg, kon tegelijk zijn omgeving met zijn eigen ogen zien en, in AR, instructies en uitleg om een bepaalde situatie op te lossen.

De eerstelijnsupport aan de andere kant kon precies op zijn pc zien en horen wat de technieker zag. Bovendien kon hij de technieker duidelijke uitleg geven, niet alleen door met hem te praten, maar ook door instructies op zijn scherm te tekenen of te schrijven. De technicus zag deze markeringen in AR, als een soort laag bovenop wat hij normaal zou zien.

De uitkomst van deze eerste test was veelbelovend. De tests worden voortgezet en indien succesvol kan dit leiden tot een uitrol bij de dealers.