Volvo-fabriek in Gent gaat auto’s bouwen voor Chinees merk

Bedrijfsnieuws 28/03/2018 10:58:20

Volvo Cars wil modellen van het merk Lynk & Co vanaf eind volgend jaar in hun fabriek in Gent bouwen, waarbij in Europa in totaal door Volvo 150.000 van deze auto's worden gemaakt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Umicore neemt Finse kobaltraffinaderij over voor 134 miljoen euro

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Welke regio heeft krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Vijf nieuwe “Best Managed Companies” bekend gemaakt

7 projecten winnen Belfius Smart Belgium Awards 2018

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt 3 nieuwe projecten goed

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zhejiang Geely Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars, startte een aantal jaar geleden met een nieuw automerk: Lynk & Co. In 2017 nam Volvo Cars 30% van de aandelen van Lynk & Co over.

Volvo ziet veel potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt. Productie van deze auto's levert extra werkgelegenheid op in de Gentse fabriek van Volvo. Naast deze fabriek heeft Volvo nog een tweede Europese productiefaciliteit, die in het Zweedse Göteborg staat.

In de Gentse fabriek is men momenteel volop bezig met de voorbereiding van het productieproces. Het exacte aantal auto's dat hier voor Lynk & Co van de band gaat afrollen, is nog niet bekend. Het zijn wel de eerste ‘Chinese’ auto's die in West-Europa worden gebouwd. Vorig jaar produceerde de fabriek 239.156 wagens.

Het eerste model van Lynk & Co dat in Europa op de markt wordt gebracht is de compacte SUV ‘01’. Dit model heeft hetzelfde onderstel als de Volvo XC40, die ook in Gent gemaakt wordt. Alle Lynk & Co modellen zijn hybride-elektrische wagens.

Lynk & Co heeft onlangs ook een tweede model op de markt gebracht. Dit model gaat misschien ook in de Gentse fabriek worden gebouwd.

De auto’s worden veelal online verkocht, en daarnaast komen er ook fysieke verkooppunten in Europa. De eerste winkel opent binnenkort in Amsterdam, gevolgd door Brussel, Barcelona, Berlijn en Londen. Ook wordt er aandacht voor het merk gegeneerd door elke week in een andere Europese stad een pop-upwinkel te openen.

Lynk & Co richt zich op jonge, trendy mensen die in de stad wonen. Het merk zet daarom ook sterk in op auto-delen, waarbij gebruikers zich kunnen abonneren op een wagen. << (Lydia Heida) (foto: Lynk & Co)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners