Volvo-fabriek in Gent gaat auto’s bouwen voor Chinees merk

Bedrijfsnieuws 28/03/2018 10:58:20

Volvo Cars wil modellen van het merk Lynk & Co vanaf eind volgend jaar in hun fabriek in Gent bouwen, waarbij in Europa in totaal door Volvo 150.000 van deze auto's worden gemaakt.

Lees hieronder verder   
Verwant

North Sea Port boekte prima resultaat in 2018

LRM en VLAIO zetten schouders onder sterk Limburgs ondernemerschap

6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Interreg Vlaanderen-Nederland luidt startsein voor 2 nieuwe projecten

Umicore neemt Finse kobaltraffinaderij over voor 134 miljoen euro

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zhejiang Geely Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars, startte een aantal jaar geleden met een nieuw automerk: Lynk & Co. In 2017 nam Volvo Cars 30% van de aandelen van Lynk & Co over.

Volvo ziet veel potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt. Productie van deze auto's levert extra werkgelegenheid op in de Gentse fabriek van Volvo. Naast deze fabriek heeft Volvo nog een tweede Europese productiefaciliteit, die in het Zweedse Göteborg staat.

In de Gentse fabriek is men momenteel volop bezig met de voorbereiding van het productieproces. Het exacte aantal auto's dat hier voor Lynk & Co van de band gaat afrollen, is nog niet bekend. Het zijn wel de eerste ‘Chinese’ auto's die in West-Europa worden gebouwd. Vorig jaar produceerde de fabriek 239.156 wagens.

Het eerste model van Lynk & Co dat in Europa op de markt wordt gebracht is de compacte SUV ‘01’. Dit model heeft hetzelfde onderstel als de Volvo XC40, die ook in Gent gemaakt wordt. Alle Lynk & Co modellen zijn hybride-elektrische wagens.

Lynk & Co heeft onlangs ook een tweede model op de markt gebracht. Dit model gaat misschien ook in de Gentse fabriek worden gebouwd.

De auto’s worden veelal online verkocht, en daarnaast komen er ook fysieke verkooppunten in Europa. De eerste winkel opent binnenkort in Amsterdam, gevolgd door Brussel, Barcelona, Berlijn en Londen. Ook wordt er aandacht voor het merk gegeneerd door elke week in een andere Europese stad een pop-upwinkel te openen.

Lynk & Co richt zich op jonge, trendy mensen die in de stad wonen. Het merk zet daarom ook sterk in op auto-delen, waarbij gebruikers zich kunnen abonneren op een wagen. << (Lydia Heida) (foto: Lynk & Co)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners