• 07/08/2018

Eplan Data Portal: de weg naar de ideale set apparaatgegevens

De beschikbaarheid van digitale apparaatgegevens vormt de sleutel tot efficiënte engineering. De grootste uitdagingen zijn zowel de gegevenskwaliteit als de omvang van deze gegevens.

Trefwoorden: #Eplan, #Eplan Data Portal, #ICT

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Eplan Data Portal komt tegemoet aan deze uitdaging: het portaal wordt sinds het begin van dit jaar vaker dan ooit geüpdatet, namelijk eens per maand. Ook kunnen gebruikers nu een beoordeling geven over de kwaliteit van de apparaatgegevens, waarmee de producenten praktijkgerichte feedback uit de markt ontvangen. Bovendien kunnen gebruikers sinds de Hannover Messe al in een vroeg stadium de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het Eplan Data Portal uitproberen in zogenaamde labversies.

Het Eplan Data Portal is het centrale platform voor digitale apparaatgegevens op het gebied van automation engineering. Op dit moment bieden meer dan 230 producenten meer dan 800.000 gegevenssets als directe download aan. Met geïntegreerde configurators en desbetreffende varianten erbij zijn het er zelfs meer dan twee miljoen.

Om zowel gebruikers als producenten meer van dit platform te laten profiteren en om ervoor te zorgen dat de hoge kwaliteit van de gegevens gewaarborgd blijft, worden de gegevens sinds het begin van dit jaar iedere maand geüpdatet. Bij deze updates worden niet alleen nieuwe producenten toegevoegd, maar worden ook de bestaande gegevens van producenten aangevuld, uitgebreid en geactualiseerd.

Gebruikersbeoordelingen als graadmeter voor kwaliteit
Een andere stap in de richting van continue kwaliteitsverbetering is de geheel nieuwe beoordelingsfunctie voor gebruikers. Hierdoor kan de gebruiker net als bij andere portalen - zoals bijvoorbeeld Amazon - een bepaald aantal sterren toekennen aan de inhoud. Het doel hiervan is om de digitale apparaatgegevens te beoordelen, niet het product zelf.

Vanuit de community-gedachte geven gebruikers hierbij dus bruikbare feedback vanuit hun dagelijkse werkzaamheden, die niet alleen een goede indicatie is voor andere gebruikers, maar ook voor de producenten waardevolle informatie vanuit de markt oplevert voor de verdere ontwikkeling van hun gegevens. De gebruikers kunnen zo dus zelf invloed uitoefenen op de gegevenskwaliteit.

Sorteeropties voor een verbeterde gebruikerservaring
Op basis van de beoordelingsfunctie kan de gebruiker nu ook zijn zoekresultaten in het portaal direct laten sorteren volgens twee extra opties: hij kan de apparaatgegevens filteren op basis van de hoogste beoordelingen of op basis van het aantal keren dat de set apparaatgegevens tot dan toe is gedownload.

Op die manier weten gebruikers precies welke artikelen de beste kwaltiet apparaatgegevens hebben of welk apparaat het vaakst is gebruikt in zijn productgroep. Voorwaarde is natuurlijk wel dat engineers de beoordelingsfunctie intensief gaan gebruiken, omdat alleen zo iedereen erbij gebaat is. Deze functie heeft een grote toegevoegde waarde - en dus is de beoordeling door gebruikers zeer welkom.

Een blik op de toekomst
De gebruikerservaring en de eenvoud in het gebruik - in combinatie met een correcte inhoud - zijn van doorslaggevend belang voor toekomstige cloudtoepassingen. Sinds april is een labversie van de nieuwe Eplan Data Portal-gebruikersinterface beschikbaar, waarmee gebruikers in de gelegenheid worden gesteld om de nieuwe interface direct uit te proberen.

Of men nu de nieuwe zoekfuncties wil uitproberen of wil weten hoe het nieuwe dashboard eruitziet en aanvoelt: de labversie heeft al de nieuwste functies. Deze wordt voortdurend uitgebreid en er zullen regelmatig nieuwe versies beschikbaar zijn om uit te proberen. Eplan biedt zo een kijkje achter de schermen tijdens het ontwikkelingsproces.

Extra informatie
Sinds het begin van 2018 zijn meer dan 80 productcatalogi met meer dan 50.000 gegevenssets geactualiseerd. Bovendien zijn er vijftien gerenommeerde producenten nieuw geïntegreerd in het portaal, waaronder Hitachi Industrial Systems met zekeringsautomaten, Yaskawa met frequentieomvormers en IMI met meer dan 100 cilinders.


Zie voor meer informatie:
https://labversion.eplandata.de
https://www.eplandataportal.com

EPLAN Software & Services NV/SA
Joris Sonnemans
Bosstraat 54 - B - 3560 Lummen
T: + 32 (0)13 53 96 96
jsonnemans@eplan.be - www.eplan.be

EPLAN Software & Service
EPLAN Software & Service is een wereldwijd toonaangevende dienstverlener voor het ontwikkelen van CAx-, configuratie- en mechatronische oplossingen en geeft bedrijven advies over het optimaliseren van hun engineeringsprocessen. Zowel gestandaardiseerde als klantspecifieke interfaces voor ERP- en PLM/PDM-systemen zorgen voor consistente gegevens in de productontwikkeling, orderverwerking en productie.

Belangrijke factoren die bijdragen tot het succes in engineering zijn een consistente klantgerichtheid en wereldwijde support, een innovatief development alsmede interface-expertise. Als wereldwijd opererend bedrijf ondersteunt EPLAN meer dan 45.000 klanten met meer dan 120.000 installaties over de hele wereld met een superieure productkwaliteit en een maximale verbetering van de efficiëntie.

Het in 1984 opgerichte EPLAN is onderdeel van de door de eigenaren geleide Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is mondiaal actief met 18 productielocaties en 78 internationale dochterondernemingen.

De groep telt in totaal meer dan 11.500 medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van circa 2,2 miljard euro. Voor de achtste keer op rij kreeg het familiebedrijf in 2016 de onderscheiding "Topwerkgever van Duitsland". Bovendien is de Friedhelm Loh Group in een onderzoek van Deutschland Test en Focus Money uitgeroepen tot "Beste beroepsopleider".



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.