Spin-off Sentea gaat glasvezel sensoroplossingen ontwikkelen

Sentea, een spin-off van de fotonica onderzoeksgroep van UGent en imec, zal geavanceerde op siliciumfotonica gebaseerde glasvezel sensoroplossingen ontwikkelen en op de markt brengen.

Trefwoorden: #fotonica, #glasvezel sensoroplossing, #imec, #sensoren, #silicium, #UGent

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De, door Sentea ontwikkelde sensoren, zullen worden gebruikt om gebouwen en machines continu te monitoren om zo schade vroegtijdig te detecteren en de vaak catastrofale gevolgen te vermijden. Verder zullen ze ook gebruikt worden om de belasting in industriële installaties te meten om hun efficiëntie te maximaliseren.

Karsten Verhaegen, CEO van Sentea: "Door alle optische functies te integreren in een enkele siliciumfotonica component, kunnen we uiterst nauwkeurige, kleine en robuuste uitleestoestellen voor optische vezels maken. Siliciumfotonica is ook zeer kosteneffectief, waardoor glasvezelsensoren betaalbaar worden voor een breed gamma van nieuwe markten en toepassingen en zo universele en continue monitoring van structuren mogelijk maakt."

Voor de oprichting van deze spin-off werd een initiële financiering van 1,6 miljoen euro opgehaald via Fidimec, Finindus, PMV en QBIC II en de oprichters.