Limburgs Nike Distributie Center behaalt LEED Gold certificaat

Nike’s distributiecentrum in Ham behaalde een LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) certificaat van de Amerikaanse raad voor duurzame gebouwen (US Green Building Council)

Trefwoorden: #Arcadis, #distributiecentrum, #duurzaamheid, #energiebesparing, #energiezuinigheid, #LEED certificaat, #LEED Gold certificaat, #Nike

Lees verder

Techniek

( Foto: Nike Photography - Philippe Van Gelooven )

ENGINEERINGNET.BE - Nike is hiermee het grootste LEED-gecertificeerde gebouw in België en toonaangevend op gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid.

Ontwerp- en adviesbureau Arcadis begeleidde het bedrijf op gebied van duurzaamheid, energie-efficiëntie en biodiversiteit, wat resulteerde in het behalen van deze onderscheiding.

Op de Nike European Logistics Campus (ELC), waar meer dan 3.000 mensen werken, werd een vooruitstrevend en duurzaam distributiecentrum gebouwd, ontworpen door Jaspers-Eyers Architects, Arcadis en het landschapsontwerpbureau Pauwels.

Het ontwerp is gebaseerd op drie focuspunten: het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het sluiten van energie- en resourcekringlopen, en het creëren van een werkomgeving waar gezondheid en biodiversiteit centraal staan.


Enkele feiten

  • Meer dan 95% van de vrachtcontainers wordt aangevoerd via het Albertkanaal
  • Het gebouw gebruikt 100% hernieuwbare elektriciteit en wordt grotendeels geklimatiseerd via geothermie.
  • Het elektriciteitsverbruik en de milieu-impact werden drastisch verminderd door de integratie van de vele ramen en automatische LED verlichting.
  • Over de gevel van het distributiecentrum loopt een groene beplanting, die een totale lengte heeft van 1,3 kilometer.