Oost-Vlaanderen wordt partner van Smart Delta Resources

De Provincie Oost-Vlaanderen ondertekende onlangs een memorandum waarbij het toetreedt tot het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Smart Delta Resources (SDR).

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #Cargill, #chemie, #chemiesector, #DOW Benelux, #Engie Electrabel, #ICL-IP, #LambWeston, #North Sea Port, #Oost-Vlaanderen, #provincie, #Sabic, #Smart Delta Resources, #Suiker Unie, #Trinseo, #Yara, #Zeeland Refinery

Lees verder

Nieuws

( Foto: Smart Delta Resources )

ENGINEERINGNET.BE - Smart Delta Resources (SDR) is een samenwerkingsverband van elf grote bedrijven uit Zuid-West Nederland en Oost-Vlaanderen, die hun energie- en grondstoffenverbruik willen reduceren via industriële symbiose.

Bedrijven uit de staal, chemie, voeding en energiesector streven via SDR naar het optimaliseren van hun productieprocessen door de uitwisseling van rest- en materiaalstromen.

Zo willen die bedrijven bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs en in 2050 een CO2-reductie realiseren van 80 tot 95%. Deze doelstellingen willen ze bereiken door projecten te realiseren gericht op het gebruik en de opslag van CO2, een toekomstgerichte infrastructuur voor energie en waterstof en een circulair gebruik van grondstoffen.


ACHTERGROND
De deelnemende bedrijven zijn ArcelorMittal, Cargill, Engie Electrabel, DOW Benelux, ICL-IP, LambWeston, Sabic, Suiker Unie, Trinseo, Yara en Zeeland Refinery. Het initiatief wordt verder ondersteund door de grensoverschrijdende fusiehaven North Sea Port, de Provincies Oost Vlaanderen, Zeeland en Impuls Zeeland.