CMB wint Sustainability Award van Antwerpse haven

De 2de Sustainability Award van de haven van Antwerpen gaat naar de scheepvaartgroep Compagnie Maritime Belge (CMB), met het eerste passagiersvaartuig dat wordt aangedreven door waterstof.

Trefwoorden: #CMB, #duurzaamheid, #Haven van Antwerpen, #scheepvaart, #Sustainability Award, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Sustainability Award willen de drie organisatoren, het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka, duurzame initiatieven genomen door havengebruikers extra onder de aandacht brengen en bedrijven stimuleren om duurzaam te ondernemen.

CMB wint de award voor de ‘Hydroville’ shuttle, het eerste passagiersvaartuig dat wordt aangedreven door waterstof. Het gaat om een pilootproject dat als test dient om waterstoftechnologie op grote schaal toe te passen en zo te kunnen bijdragen aan een duurzamer woon-werkverkeer.

De jury oordeelde dat de Antwerpse scheepvaartgroep met dit beloftevolle en toekomstgerichte project een pioniersrol opneemt en dat dit drempelverlagend initiatief als katalysator kan werken voor andere spelers in de markt. Ook de innovatieve uitstraling naar het buitenland, met waterstof als de energiebron van de toekomst, werd onderstreept.


ACHTERGROND
Op de open oproep tot kandidaatstelling voor de Award reageerden in totaal 16 bedrijven en organisaties actief binnen het Antwerpse havengebied. De vakjury, onder leiding van havenschepen Marc Van Peel, selecteerde daaruit drie genomineerden waarbij de nadruk lag op creatieve, participatieve en innovatieve oplossingen. Naast de uiteindelijke winnaar CMB, werden Ashland Specialities Belgium en BASF Antwerpen genomineerd.