Nieuw acceleratieprogramma mikt op digital en engineering start-ups

Microsoft Innovation Center Brussels en ICAB Incubator lanceren samen Amplitude+, een acceleratieprogramma voor digitale en engineering start-ups uit het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest.

Trefwoorden: #acceleratieprogramma, #AI/Data, #Amplitude+, #augmented reality, #Brussels-Hoofdstedelijk Gewest, #Cécile Jabaudon, #digitale, #engineering, #ICAB Incubator, #IoT, #Marnix Houson, #Microsoft Innovation Center Brussels, #start-ups, #virtual reality

Lees verder

Nieuws

( Foto: Amplitude+ )

ENGINEERINGNET.BE - Het programma heeft als doel om start-ups in 18 maanden om te vormen tot scale-ups met beloftevolle investeringsperspectieven. “Dit stelt de onderneming voor vragen die input vereisen uit verschillende domeinen”, vertelt Marnix Housen, CEO van ICAB Incubator.

“Tijdens het traject leren de ondernemingen hun eigen noden te herkennen en op basis hiervan een roadmap op te stellen”, aldus Housen. Doorgewinterde professionals met een industriële achtergrond bieden intensieve begeleiding.

Ook krijgen de start-ups toegang tot businessnetwerken en worden ze geïntroduceerd bij durfkapitaalverschaffers.

In de eerste en tweede fase analyseren de start-ups hun onderneming met een focus op hun product-marketfit en operations readiness en stellen ze een actieplan op. Deze twee fasen duren elk drie maanden.

Daarnaast volgen ze in die periode workshops omtrent de markt en industrie, het samenstellen van een team, due diligence en financiën.

De drie meest beloftevolle ondernemingen gaan door naar de laatste fase. Zij krijgen een jaar de tijd om hun plannen uit te voeren.

“Amplitude+ gaat uit van het principe dat de start-ups zelf verantwoordelijk zijn voor hun evolutie, de doelen die ze stellen en de manier waarop ze het succes gaan meten”, vertelt Cécile Jabaudon, operational director bij Microsoft Innovation Center Brussels.

“Ze worden hierin bijgestaan door een team van coaches. Naarmate het programma vordert, neemt de individuele coaching toe en worden de start-ups ook bijgestaan door een adviesraad”, stelt Jabaudon.

Amplitude+ is in het bijzonder op zoek naar start-ups in AI/Data, IoT, augmented reality of virtual reality. De start-ups moeten beschikken over een schaalbaar product of dienst die een grote markt aanspreekt, een solide team en er is al sprake van inkomsten.

De inschrijvingen starten op donderdag 29 november en lopen tot eind januari. In februari verschijnen dan twaalf start-ups voor een jury. In maart 2019 zullen uiteindelijk acht ondernemingen het programma aanvatten.