Werkgevers zijn optimistisch voor start van 2019

Uit de nieuwe de ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit tijdens het 1e kwartaal van 2019 blijft aanhouden. Deze prognose is al voor het 7e opeenvolgende kwartaal positief.

Trefwoorden: #barometer, #ManpowerGroup, #tewerkstelling, #vacatures, #werkgever, #werknemer

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - 8% van de 752 Belgische werkgevers die eind oktober door ManpowerGroup werden bevraagd, heeft plannen om hun personeel tegen eind maart 2019 uit te breiden, terwijl slechts 3% een inkrimping van het personeelsbestand voorziet. 86% van hen voorzien geen wijzigingen.

Na correctie van de seizoenvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose de optimistische waarde van +6. Dat is dezelfde waarde als in het vorige kwartaal. Dit is een stijging van 3 punten ten opzichte van het 1ste kwartaal van 2018.

De tewerkstellingsvooruitzichten voor het volgende kwartaal zijn positief in de drie gewesten van het land. De wervingsactiviteit zou in Vlaanderen (+6) intenser moeten zijn dan in Brussel (+3) en in Wallonië (+3). In deze twee laatste gewesten dalen de wervingsintenties immers 3 punten ten opzichte van het vorige kwartaal.

De werkgevers van de vier bedrijfssegmenten, opgedeeld op basis van de omvang van hun personeelsbestand, anticiperen op een positieve wervingsactiviteit van januari tot maart 2019. De werkgevers van de grote bedrijven (≥ 250 werknemers) en de middelgrote bedrijven (50-249 werknemers) geven de hoogste Nettotewerkstellingsprognose (respectievelijk +28 en +24) aan.

De wervingsintenties zijn voorzichtiger in de segmenten van de kleine ondernemingen (10-49 werknemers en de microbedrijven (< 10 werknemers), met Nettotewerkstellingsprognoses van +3 en +4.


(infographic; ManpowerGroup)