VIL reikt opnieuw Lean and Green Stars en Award uit

Snel Logistics Solutions, Special Fruit en Eandis (Fluvius) werden beloond met een Lean and Green Star, terwijl IVBO aan de haal ging met de Lean and Green Award 2018.

Trefwoorden: #Lean and Green, #Logistics Sustainability Index, #logistiek, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - De logistieke sector zet zich meer en meer in om op een verantwoorde manier om te gaan met energie, infrastructuur en grondstoffen, zodanig dat de logistiek van vandaag geen hypotheek legt op de maatschappij van morgen.

De Lean and Green Award wordt toegekend aan bedrijven of organisaties die van plan zijn hun CO2-uitstoot met 20 % te reduceren. Wie hier ook effectief in slaagt, wint de Lean And Green Star.

De uitreiking vond plaats tijdens het event ‘Duurzaamheid is de toekomst’, dat ook stilstond bij het ambitieuze VIL-project Logistics Sustainability Index (LSI). De uitreiking van de award en stars gebeurde door evaluator Prof. Van Lier van de VUB.

Het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland (IVBO) nam er de Lean and Green Award in ontvangst. De Lean and Green Stars gingen dan weer naar fruit- en groentenimporteur Special Fruit, netwerkbeheerder Eandis (Fluvius) en logistieke dienstverlener Snel Logistics Solutions.