Winnaars AstraZeneca Foundation Awards 2018 bekend gemaakt

Economie 12/12/2018 11:00:25

De AstraZeneca Foundation, het FWO en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S. - FNRS) hebben de namen bekendgemaakt van de 4 winnaars van de AstraZeneca Foundation Awards 2018.

Lees hieronder verder   
Verwant

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Oprichting multidisciplinair AI-onderzoekscentrum

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt 3 nieuwe projecten goed

Nieuwe antibacteriële TiO2-coating werkt bij zichtbaar licht

Sterke stijging aantal Belgische octrooiaanvragen

Vlaamse regering geeft fundamenteel onderzoek duwtje in de rug

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

(12/3) Primeur: langste composiet-bruggen komen in Brugge

(12/3) Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De winnaars van 2018 zijn Prof. dr. Piet Ost (UGent), Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven), Dr. Pauline Boeckxstaens (UGent) en Dr. Thomas Marichal (ULiège). Zij werden bekroond voor hun baanbrekend onderzoek en ontvangen ieder een cheque van 25.000 euro.

  • Prof. dr. Piet Ost wordt beloond voor zijn innovatieve methoden in de aanpak van de behandeling van prostaatkanker. Hij is sinds 2012 kliniekhoofd op de dienst Radiotherapie van UZ Gent en is tevens vicevoorzitter van de EAU Young Academic Urologists Prostate Cancer Working Party en actief lid van de multidisciplinaire groep voor urologie en huidkanker in UZ Gent.

  • Prof. dr. Filip Raes wordt beloond voor zijn baanbrekend onderzoek in de strijd tegen depressie.Hij is hoogleraar aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en is lid van de Tuchtraad van de Psychologencommissie. Daarnaast is hij ook redacteur voor verschillende tijdschriften, waaronder Mindfulness en Journal of Experimental Psychopathology.

  • Dr. Pauline Boeckxstaens wordt beloond voor haar onderzoek naar de behandeling van multimorbiditeit. Zij is postdoctoraal onderzoekster in de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg van UGent. Daarnaast heeft de laureate diverse artikelen gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, zoals Journal of Comorbidity en Health Expect.

  • Dr. Thomas Marichal wordt beloond voor zijn onderzoek naar pulmonale immuuncellen. Hij werkt voor het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) en heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn onderzoek. Hij is ook lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, waaronder de Belgian Immunological Society en de European Respiratory Society. << (Guy Leysen) (foto: AstraZeneca Foundation)

Op de foto (vlnr.): Thomas Marichal, Pauline Boeckxstaens, Piet Ost en Filip Raes.

ACHTERGROND
Met deze prijs vervult de AstraZeneca Foundation een van haar hoofddoelen, namelijk het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en maatschappij. De stichting wil ook de ontwikkeling van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek op diverse gebieden van de volksgezondheid stimuleren.

In samenwerking met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) reikt de AstraZeneca Foundation prijzen uit voor wetenschappelijke uitmuntendheid voor innovatief medisch onderzoek. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Communicatie tussen bedrijven en overheid moet efficiënter en digitaal

De communicatie tussen bedrijven en overheidsdiensten in de lucht- en zeehavens verloopt ongestructureerd en weinig efficiënt. Daarom start VIL het project ‘Digital Gateway 2 Government’.

Sarah Hachi-Duchêne wordt Country Manager België bij Colt

Colt ambieert koploper te worden in de Benelux en Frankrijk door klanten bij te staan in hun digitale transformatie met flexibele, on-demand en high-bandwidth netwerkoplossingen.

Volg lastechnische robotopleiding met internationaal diploma - uitnodiging

Een lacune in het hele robotiserings- en automatisatiegegeven is een degelijke opleiding tot ‘robotlasser’ of met andere woorden personeel dat een grondige kennis heeft.

Deloitte publiceert Tech Trends-rapport 2019 - column

Deloitte publiceerde zijn tiende jaarlijkse rapport over technologische trends, genaamd “Tech Trends 2019: Beyond the digital frontier.” AI en cloud computing sturen activiteiten aan.

3D geprint poreus mes snijdt onder druk

De Nederlandse expert op het gebied van 3D metaal printen, K3D uit Terborg liet op RapidPro in Veldhoven een 3D geprint mes met poreus lemmer zien die verbonden was met een persluchtslang.

TU Delft gaat experimenteren met autonoom varen

Het nieuwe Researchlab Autonomous Shipping biedt een natuurlijke buitenruimte voor experimenten met autonoom varen, die gekoppeld zijn aan ander water- en wegverkeer.

Elektronica/ICT-studenten lanceren “lithografie 2.0”

Vijf studenten Elektronica-ICT van Hogeschool PXL ontwikkelden de LithoCase. Dit is een lichtgevende fotokader met 3D-reliëf, waarmee de kleinste details in foto’s worden naar boven gehaald.

KU Leuven start nieuwe leerstoel Kustwaterbouw en grondmechanica

De Haven van Zeebrugge en vijf bedrijven, waaronder Jan De Nul Group, investeren samen in onderzoek en onderwijs binnen kustwaterbouw en grondmechanica aan KU Leuven Campus Brugge.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners