Winnaars AstraZeneca Foundation Awards 2018 bekend gemaakt

Economie 12/12/2018 11:00:25

De AstraZeneca Foundation, het FWO en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S. - FNRS) hebben de namen bekendgemaakt van de 4 winnaars van de AstraZeneca Foundation Awards 2018.

Lees hieronder verder   
Verwant

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt vier nieuwe projecten goed

TU Delft maakt kleinste autonome race-drone ter wereld

Machine learning voorspelt eigenschappen nanoporeuze materialen

Karel Proesmans wint prestigieuze ‘Early career prize’

Rekenmethode om nano-mikadodoosjes te ontwerpen voor fotonica

Analyse genoomsequentie kan sneller en goedkoper

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Building a Future-Proof Belgium

Katoennatie Zaal E4 - Kallo

dinsdag 18 juni 2019

Siemens TIA Portal V15.1

Webinar Siemens

dinsdag 18 juni 2019

Rittal vakseminarie stroomverdeling

Lokeren

donderdag 20 juni 2019

Business Software Event 2019

Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

donderdag 20 juni 2019

Aan de slag met de EPLAN-cloudoplossingen

Webinar

vrijdag 21 juni 2019

SENSOR+TEST 2019

Nuremberg (D)

van 25/06/2019 tot 27/06/2019

Keuze van de redactie

(13/6) Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

(13/6) 6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

(11/6) DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

(11/6) Acht EU-landen krijgen nieuwe supercomputers

(6/6) Jobhoppen mee in de hand gewerkt door werkgevers

(5/6) Ontex installeert zonnedak van 2,2 MWp

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De winnaars van 2018 zijn Prof. dr. Piet Ost (UGent), Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven), Dr. Pauline Boeckxstaens (UGent) en Dr. Thomas Marichal (ULiège). Zij werden bekroond voor hun baanbrekend onderzoek en ontvangen ieder een cheque van 25.000 euro.

  • Prof. dr. Piet Ost wordt beloond voor zijn innovatieve methoden in de aanpak van de behandeling van prostaatkanker. Hij is sinds 2012 kliniekhoofd op de dienst Radiotherapie van UZ Gent en is tevens vicevoorzitter van de EAU Young Academic Urologists Prostate Cancer Working Party en actief lid van de multidisciplinaire groep voor urologie en huidkanker in UZ Gent.

  • Prof. dr. Filip Raes wordt beloond voor zijn baanbrekend onderzoek in de strijd tegen depressie.Hij is hoogleraar aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en is lid van de Tuchtraad van de Psychologencommissie. Daarnaast is hij ook redacteur voor verschillende tijdschriften, waaronder Mindfulness en Journal of Experimental Psychopathology.

  • Dr. Pauline Boeckxstaens wordt beloond voor haar onderzoek naar de behandeling van multimorbiditeit. Zij is postdoctoraal onderzoekster in de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg van UGent. Daarnaast heeft de laureate diverse artikelen gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, zoals Journal of Comorbidity en Health Expect.

  • Dr. Thomas Marichal wordt beloond voor zijn onderzoek naar pulmonale immuuncellen. Hij werkt voor het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) en heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn onderzoek. Hij is ook lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, waaronder de Belgian Immunological Society en de European Respiratory Society. << (Guy Leysen) (foto: AstraZeneca Foundation)

Op de foto (vlnr.): Thomas Marichal, Pauline Boeckxstaens, Piet Ost en Filip Raes.

ACHTERGROND
Met deze prijs vervult de AstraZeneca Foundation een van haar hoofddoelen, namelijk het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en maatschappij. De stichting wil ook de ontwikkeling van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek op diverse gebieden van de volksgezondheid stimuleren.

In samenwerking met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) reikt de AstraZeneca Foundation prijzen uit voor wetenschappelijke uitmuntendheid voor innovatief medisch onderzoek. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt vier nieuwe projecten goed

Deze projecten zijn gericht op smart farming, hernieuwbare eindproducten voor de textiel- en synthetisch rubberindustrie, en de grootschalige ontwikkeling van zeewierteelt op zee.

Rittal bouwt slimme fabriek - artikel

Rittal verstevigt zijn positie als markt- en technologieleider in de wereld van de industriële kasten. Met zijn nieuwste generatie compacte behuizingen AX en KX overstijgt deze zichzelf.

2 winnaars voor de Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek

F.-Ulrich Hartl en Arthur Horwich winnen de 2019 Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek voor hun baanbrekend inzicht in door chaperonne gemedieerde vouwing van eiwitten.

Oplossingen voor recyclage bauxietresidu

VITO start voor Emirates Global Aluminium twee nieuwe onderzoekspistes op over het duurzaam gebruik van bauxietresidu, waarvan nu nog maar 2% duurzaam wordt gerecycleerd.

Ataya & Partners benoemt Xavier Huysmans tot CEO

Xavier Huysmans is aangesteld als CEO van Ataya & Partners, de recent opgerichte joint venture van Hightech Partners en professor Georges Ataya, en gaat een team van 20 experts aansturen.

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Om België beter voor te bereiden op chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidenten (CBRN), is een expertisecentrum opgericht in de schoot van het Nationaal Crisiscentrum.

FANC staat heropstart Tihange 2 toe

Het FANC heeft de uitgevoerde betonreparaties en aanbrenging van een nieuwe dakplaat in het bunkergebouw van Tihange 2 goedgekeurd. Uitbater ENGIE Electrabel mag deze dus terug opstarten.

Robotsoftware maakt cobots menselijker

VUB-onderzoeker Ilias El Makrini heeft een software-oplossing ontwikkeld die de samenwerking tussen mens en cobot vergemakkelijkt. Dit was onderdeel van het Claxon-onderzoeksproject.

Flexibele Ethernet-kabels CC-Link IE Field certificaat

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft haar flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en verkregen het certificaat voor CC-Link IE protocollen.

Partners