Winnaars AstraZeneca Foundation Awards 2018 bekend gemaakt

Economie 12/12/2018 11:00:25

De AstraZeneca Foundation, het FWO en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S. - FNRS) hebben de namen bekendgemaakt van de 4 winnaars van de AstraZeneca Foundation Awards 2018.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw chemisch productieproces vermindert uitstoot kooldioxide

Dataopslag met licht doorbraak naar toekomstig fotonisch geheugen

Hannah Pinson wint Agoriaprijs 2018 (+fotoreportage)

Nederlandse onderzoekers ontwikkelen nieuw type nanolaser

Winnaars AstraZeneca Foundation Awards 2018 bekend gemaakt

VUB-fysicus Freya Blekman verkozen in strategiegroep CERN

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/1) Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

(16/1) INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

(15/1) België blijft Europees leider op gebied van celtherapie

(14/1) Warmtenet krijgt slimme warmtecontrollers

(10/1) Magnetische steigerankers ontwikkeld voor slim en veilig onderhoud

(9/1) Nederlands-Vlaams initiatief voor hergebruik van aluminiumslib

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De winnaars van 2018 zijn Prof. dr. Piet Ost (UGent), Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven), Dr. Pauline Boeckxstaens (UGent) en Dr. Thomas Marichal (ULiège). Zij werden bekroond voor hun baanbrekend onderzoek en ontvangen ieder een cheque van 25.000 euro.

  • Prof. dr. Piet Ost wordt beloond voor zijn innovatieve methoden in de aanpak van de behandeling van prostaatkanker. Hij is sinds 2012 kliniekhoofd op de dienst Radiotherapie van UZ Gent en is tevens vicevoorzitter van de EAU Young Academic Urologists Prostate Cancer Working Party en actief lid van de multidisciplinaire groep voor urologie en huidkanker in UZ Gent.

  • Prof. dr. Filip Raes wordt beloond voor zijn baanbrekend onderzoek in de strijd tegen depressie.Hij is hoogleraar aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en is lid van de Tuchtraad van de Psychologencommissie. Daarnaast is hij ook redacteur voor verschillende tijdschriften, waaronder Mindfulness en Journal of Experimental Psychopathology.

  • Dr. Pauline Boeckxstaens wordt beloond voor haar onderzoek naar de behandeling van multimorbiditeit. Zij is postdoctoraal onderzoekster in de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg van UGent. Daarnaast heeft de laureate diverse artikelen gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, zoals Journal of Comorbidity en Health Expect.

  • Dr. Thomas Marichal wordt beloond voor zijn onderzoek naar pulmonale immuuncellen. Hij werkt voor het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) en heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn onderzoek. Hij is ook lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, waaronder de Belgian Immunological Society en de European Respiratory Society. << (Guy Leysen) (foto: AstraZeneca Foundation)

Op de foto (vlnr.): Thomas Marichal, Pauline Boeckxstaens, Piet Ost en Filip Raes.

ACHTERGROND
Met deze prijs vervult de AstraZeneca Foundation een van haar hoofddoelen, namelijk het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en maatschappij. De stichting wil ook de ontwikkeling van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek op diverse gebieden van de volksgezondheid stimuleren.

In samenwerking met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) reikt de AstraZeneca Foundation prijzen uit voor wetenschappelijke uitmuntendheid voor innovatief medisch onderzoek. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Pionier en gangmaker in expatland - artikel

15 jaar geleden was het expatgebeuren bij Bekaert Group vooral een zaak van HQ: Belgen werden uitgestuurd naar het buitenland. Vandaag is de mix aan nationaliteiten en bestemmingen totaal.

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

Na Antwerpen, is nu Gent aan de beurt om van pakjes te worden voorzien door de cubicycle. Dit is een elektrische cargofiets met speciale container, die tot 125 kilo goederen kan vervoeren.

INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

INEOS heeft voor de haven van Antwerpen gekozen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe jobs. De investering zal gebeuren op de site in Lillo.

VIL wil logistieke hub in zorgsector uitbouwen

VIL lanceert het project ‘Zorghubs’ om de mogelijkheden te onderzoeken van een zorghub, waar logistieke activiteiten op een centrale locatie geconsolideerd en geoptimaliseerd worden.

Nieuw chemisch productieproces vermindert uitstoot kooldioxide

Scheikundige van de Nederlandse Universiteit Utrecht zet kobalt in als katalysator voor productie van chemicaliën uit aardgas, hetgeen tot bijna nul kooldioxide-uitstoot leidt.

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

Op 6, 7 en 8 februari komt Indumation.be 2019 er opnieuw aan in Kortrijk Xpo. Dit is dit de snelst groeiende vakbeurs voor de automatisering, digitalisering en optimalisering van de Benelux.

‘Lichtpistool’ meet stijfheid van bloedvaten

Imec,de Universiteit Gent, Medtronic en hun partners hebben een klinische haalbaarheidsstudie afgerond voor een prototype van een medisch toestel dat de stijfheid van bloedvaten kan meten.

Inschrijving tweede editie van acceleratieprogramma BEyond geopend

Initiatiefnemer Pulse Foundation zorgt ervoor dat in acceleratieprogramma BEyond ambitieuze tech scale-ups uit België ondersteuning krijgen van Belgische en internationale topondernemers.

Partners