Belgium Naval & Robotics presenteert plan voor bouw twaalf mijnenjagers

Dit industrieel samenwerkingsplan omvat 39 samenwerkingsverbanden die met industriële en onderzoekspartners in België zijn opgezet en creëert in de komende 20 jaar honderden banen.

Trefwoorden: #Belgium Naval & Robotics, #België, #Brussel, #cyberveiligheid, #Eca Robotics, #Flanders Ship Repair, #kenniscentrum, #kunstmatige intelligentie, #mijnenjager, #Naval Group, #Nederland, #plan, #robotica, #Vlaanderen, #Wallonië, #Zeebrugge

Lees verder

Techniek

( Foto: Belgium Naval & Robotics )

ENGINEERINGNET.BE - Het consortium Belgium Naval & Robotics heeft in het kader van het Belgisch-Nederlandse mijnenjagerprogramma een plan voor uitvoering gepresenteerd.

Dit is met name gebaseerd op de industriële en operationele deskundigheid van Naval Group en Eca Robotics op het gebied van mijnenbestrijding en marinescheepsbouw. Beide organisaties werken sinds de jaren '70 samen op het gebied van onderwater ontmijning en het mijnenjagerprogramma.

Met het nieuwe plan wordt België ondersteund bij de versterking van haar strategische autonomie en leiderschap op internationaal niveau en binnen de NAVO op het gebied van mijnenbestrijding.

De uitbreiding van de Belgische industriële basis met betrekking tot geavanceerde technologie en de belangrijkste producten voor deze sector verzekert een duurzame creatie van banen met een hoge toegevoegde waarde.

De organisatie zal een industrieel kenniscentrum opzetten in België. De autonomie en de strategische uitmuntendheid van België garanderen is het belangrijkste streven van dit centrum.

Het centrum zal België ook kunnen begeleiden bij de ontwikkeling van systemen op het gebied van robotica, kunstmatige intelligentie of akoestische discretie en cyberveiligheid, voor de duur van het programma en daarna.

Belgium Naval & Robotics heeft al zo’n veertig Belgische samenwerkingsverbanden gesloten voor de belangrijkste aspecten van het programma en de toekomstige ontwikkelingen daarvan. Het consortium presenteert nu een plan aan de Belgische autoriteiten dat het creëren van honderden banen voor de komende 20 jaar omvat.

Deze economische activiteit genereert veel toegevoegde waarde, wat betreft het aantal banen en technologische innovatie. De activiteit wordt eerlijk verdeeld over Wallonië, Vlaanderen en Brussel.

De belangrijkste partner voor dit project, Flanders Ship Repair, zal in Zeebrugge al het onderhoud aan de twaalf schepen uitvoeren. België beschikt zo over totale autonomie om voor de duur van het programma de schepen en de mijnenbestrijdingssystemen te onderhouden en te ontwikkelen.