Novosanis verkocht aan Orasure Technologies

Novosanis, een Belgisch MedTech en spin-off bedrijf van de Universiteit Antwerpen, meldt dat het werd overgenomen door het Amerikaanse beurgenoteerde bedrijf Orasure Technologies Inc.

Trefwoorden: #Colli-Pee, #Novosanis, #Orasure Technologies, #overname, #staalname

Lees verder

Techniek

( Foto: Novosanis )

ENGINEERINGNET.BE - Orasure Technologies is een toonaangevend bedrijf op gebied van point of care diagnostische testen, staalname en stabilisatietechnologie. Het bedrijf breidt door deze overname zijn moleculaire collectieportfolio uit en verruimt de expertise in niet-invasieve staalname.

Novosanis produceert en vermarkt urinecollectiesystemen die zich in een vroeg commercieel stadium bevinden. Hun doelmarkten zijn liquid biopsies, screening van seksueel overdraagbare infecties en uro-oncologie.

Hun bekendste product Colli-Pee is een gebruiksvriendelijk toestel om gestandaardiseerd eerste fractie urine op te vangen zowel in het ziekenhuis als in alle comfort en privacy thuis. Het toestel wordt momenteel gebruikt voor liquid biopsy testen voor het vroegtijdig opsporen van prostaat- en blaaskanker.

Naast Novosanis nam Orasure Technologies ook het Amerikaanse CoreBiome, een spin-off van de Universiteit van Minnesota, over.