elobau biedt verschillende varianten ultrasoon sensoren

elobau biedt verschillende varianten ultrasoon sensoren waaronder IO-Link varianten, ATEX varianten en een versie specifiek voor brandstofniveau metingen.

Trefwoorden: #ATEX, #Elabau, #sensoren, #ultrasoon, #ultrasoon sensoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De werking van de ultrasoon sensor is gekopieerd uit de natuur, net als een dolfijn zendt de sensor een hoogfrequent geluidsimpuls uit.

De tijd die nodig is voor de terugkaatsing van het geluid zegt wat over de afstand van het object of het vloeistofniveau. In tegenstelling tot bijvoorbeeld fotocellen is een ultrasoon sensor niet afhankelijk van materiaal of de kleur van het te detecteren materiaal.

De toepassing bepaalt de uitvoering in kunststof of RVS316, een van de zes mogelijke outputs met NPN/PNP, push pull, analoog of een combinatie en de gewenste bedrijfsmodus. De verschillende bedrijfsmodi zijn instelbaar via de teach-in toets, via kabel of met IO-Link en een duidelijk zichtbare LED die het configureren erg gemakkelijk maakt.

De synchronisatie- en de multiplexmodus garanderen een hoge procesbetrouwbaarheid, zelfs wanneer er meerdere sensoren tegelijkertijd worden gebruikt. Het meetbereik van de M18Shortbody begint bij 40mm, de M30 variant meet 8 meter, hierdoor is deze ultrasoon sensor van elobau geschikt voor vele verschillende industriële toepassingen. <<

U kan Elobau ook bezoeken op Indumation 2019 in Kortrijk Expo op stand I-01

Voor meer informatie:
(opgelet: nieuw adres !)

Elobau Benelux
Willemsplein 2 – NL-5211 AK ´s-Hertogenbosch
Tel: +31 (0)73 704 24 54 - Benelux@elobau.com - www.elobau.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.