2 Vlaamse scholen in finale Nederlandse STEM-wedstrijd

Het Heilig Graf uit Turnhout en de Tuinbouwschool Melle werden samen met tien andere (Nederlandse) scholen geselecteerd voor de finale van Artcadia, een wetenschaps- en techiekwedstrijd.

Trefwoorden: #Arcadis, #Artcadia, #Engineering, #Mathematics, #opleiding, #Science, #STEM, #technologie, #Technology

Lees verder

Opleiding

( Foto: Artcadia )

ENGINEERINGNET.BE - De organisatie ontving dit jaar een recordaantal Vlaamse inzendingen. Van de 131 deelnemende scholen zijn er maar liefst 23 uit Vlaanderen, die samen meer dan 400 projecten indienden.

Uit deze inzendingen werden er twee geselecteerd om door te gaan naar de finale: ‘Smart Cocon’ (een huis in de vorm van een cocon dat zelf lucht zuivert en licht en temperatuur regelt) van het Heilig Graf uit Turnhout en ’Zeeteelt’ (waarbij voedsel geteeld wordt op van plasticafval gemaakte pontons, zelfvoorzienend van water, meststof en energie) van de Tuinbouwschool Melle.

De STEM-wedstrijd Artcadia wordt al voor de elfde keer georganiseerd en wil jongeren van het eerste en het tweede middelbaar laten ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is en hen aansporen om na te denken over de stad van de toekomst. In team gaan de leerlingen op zoek naar creatieve oplossingen voor de steeds groter wordende uitdagingen rond mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen.

De komende maanden werken de 12 finalisten hun projecten verder uit. Op 10 april 2019 zullen de teams het resultaat presenteren tijdens een spannende slotshow in het Evoluon in het Nederlandse Eindhoven.

De winnaars mogen met hun klas naar Parijs om er een kijkje te nemen achter de schermen van enkele innovatieve en technisch interessante projecten. De tweede prijs is een 3D-printer.


Artcadia is een wetenschaps- en techiekwedstrijd georganiseerd door internationaal ingenieursbureau Arcadis, de KNHM foundation en Canon.