Nieuwe naam onderstreept warm hart voor techniek

Wie tot voor kort dacht aan warmte- en luchttechnieken voor de industrie, dacht aan Callens-EMK. Maar voortaan gaat de Waregemse onderneming onder een nieuwe naam door het leven: Callens.

Trefwoorden: #Callens, #luchttechniek, #naamswijziging, #warmtetechniek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Opgestart in 1966 als eenmanszaak en vandaag geleid door de tweede generatie, is Callens uitgegroeid tot de specialist in warmte- en luchttechniek voor de industrie met 200 medewerkers. Het resultaat van ondernemen met goesting en met lef en van dicht bij de klanten staan.

“Dat nemen we letterlijk en figuurlijk”, opent zaakvoerder Windy Moerman. “Onze focus op de industrie maakt dat we de klant en zijn processen door en door begrijpen en hem van A tot Z kunnen ontzorgen. Met de vestiging in Geel en met plannen om in Wallonië een derde bedrijf te openen, maken we onze belofte waar om binnen twee uur ter plaatse te zijn.” Daarnaast is er het zusterbedrijf callensvyncke dat zich toelegt op warmtekrachtkoppeling.

Techniek met een warm hart uitdragen
Flexibiliteit, openheid, eerlijkheid en kwaliteit zijn het DNA van Callens. “Dat we sedert 1 oktober de naam Callens – EMK hebben ingeruild voor Callens heeft er alles mee te maken dat we die familiale waarden, het fundament van ons bedrijf, weer duidelijker in de verf willen zetten. De nieuwe naam voelt een beetje als thuiskomen”, bekent zaakvoerder Annick Callens.

“Onze business mag dan wel techniek zijn, we willen dat met een warm hart uitdragen waarbij beleving centraal staat. Zowel naar onze externe klanten, als naar onze interne medewerkers die uiteindelijk ons visitekaartje zijn.” Om hen nog meer te overtuigen van hun ambassadeurschap werd het personeel van Callens omgedoopt tot Calliërs.

“De Galliërs waren de dappersten van alle Belgen. Dat zijn onze medewerkers ten voeten uit, als je de overgave ziet waarmee ze zich elke dag inzetten voor elk project, groot of klein”, vertelt Callens trots.

Organisch verder groeien
De nieuwe naam en dito logo en huisstijl hebben het voltallige team van Callens een nieuw elan gegeven. Moerman: “We streven een volledige verticale en horizontale integratie na. Als er zich opportuniteiten voordoen om een breder pakket aan te bieden in warmte- en luchttechniek, dan zullen we ze grijpen.”

Een voorbeeld daarvan is de overname van Optimum uit Arnhem, gespecialiseerd in geurverbrandingstechnologie. “Door gas toe te voegen en te verbranden kunnen we geuren aanpakken en er weer stoom van maken. Processen die zeer interessant zijn voor bijvoorbeeld de aardappelindustrie”, weet Moerman.

Callens wil deze weg van organische groei verder bewandelen. “Groeien is geen doel op zich, maar een manier om de concurrentie voor te blijven. Onze nieuwe naam zal daar zijn steentje toe bijdragen met een duidelijke en professionele uitstraling”, besluit Callens. <<

www.callens.eu



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.