Belgian Offshore Days: ‘servitisatie & digitalisatie’ trends - uitnodiging

Technisch nieuws 4/02/2019 10:15:11

Zoals elk jaar worden de Belgian Offshore Days, een organisatie van de Belgian Offshore Cluster (BOC), geopend met een een technische conferentie rond topics die trending zijn in de sector.

Lees hieronder verder   
Verwant

Machineering: mekka van engineering en productie­technologie - uitnodiging

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

Belgian Offshore Days: ‘servitisatie & digitalisatie’ trends - uitnodiging

Indumation 2019 boordevol technologische wereldprimeurs - uitnodiging

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

elektrotechnik 2019 heeft totaal vernieuwd kaderprogramma - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar zal de conferentie het topic ‘servitisatie & digitalisatie’ beslaan met een focus op het onder­houds­gebeuren in de offshore windparken (de zogenaamde Operations & Maintenance fase).

In samenwerking met het Innovatief Bedrijfsnetwerk Offshore Energie werd een programma met nationale en internationale experten opgezet. Net als in andere sectoren is er binnen de windenergie sector een revolutie aan de gang die gedreven wordt door digitalisatie van processen, producten en diensten.

Processen zoals de offshore logistiek van onderhoudscrews worden gedigitaliseerd en gemonitord met oog op optimalisatie - ook zullen deze technici in de toekomst gebruik maken van bv augmented reality devices ter ondersteuning van inspectieprocessen of vervanging van onderdelen.

Ook de verschillende onderdelen van de offshore windturbines worden gedigitaliseerd en ‘smart’ gemaakt zoals de tandwielkast, de fundering, de wieken,… en dit met als hoofddoel preventieve onderhoudsstrategieën op te zetten. Dergelijke technologieën zouden op termijn de kosten van wind op zee verder doen dalen.

Met deze evolutie binnen de sector wint de trend ‘servitisatie’ ook aan belang bij de OEM’s en component leveranciers. Het specifieke product (bv tandwielkast of wind turbine wiek) wordt dan minder relevant dan de diensten die het bedrijf rondom dat product kan aanbieden aan zijn klanten. Windturbines op zee worden nu al aangeboden met bijhorende onderhoudscontracten van 10-15jaar en een beschikbaarheidscontract.

Tijdens de conferentie op de Belgian Offshore Days zullen DNV GL uit de UK (digitalisatie afdeling), de Belgische divisie van ZF Wind Power (digitalisatie afdeling), het Deense LM Wind Power (service afdeling) en de verschillende windturbinefabrikanten (OEM’s): MHI Vestas, GE, Siemens-Gamesa Wind Power en Senvion hun ideeën, strategie en visie kenbaar maken. << (foto: Belgian Offshore Cluster)

Belgian Offshore Days: 20-21 maart 2019 in Oostende


LINKS
Website van Belgian Offshore Days
Innovatief Bedrijfsnetwerk Offshore Energie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

De 3.700 fotovoltaïsche panelen met capaciteit van 1 megawatt werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. bpost heeft nu in totaal 33.000 m² zonnepalen op zijn verschillende Belgische gebouwen

Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Brugse campus opent labo voor onderzoek naar kunststoffen

In het laboratorium ‘Nieuwe Materialen’ kunnen studenten en wetenschappers onderzoek doen naar nieuwe kunststoffen, om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan ecologische uitdagingen.

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

België en ESA akkoord over grondstation in Redu

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed, dat instemt met het akkoord tussen België en het Europees Ruimteagentschap (ESA) over het centrum van ESA in Redu.

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

M+R is uitgegroeid tot het Benelux-event voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste Europese (petro)chemiecluster nl. Antwerpen. Bezoek de beurs van 27-28 maart in Antwerp Expo.

Rexroth hydraulisch aggregaat bespaart ruimte en energie

De nieuwe CytroBox hydraulische krachtbron van Bosch Rexroth biedt met zijn intelligente, energie-efficiënte modulaire ontwerp een oplossing voor het middelmatige vermogensbereik van 7,5 tot 30 kW. Door IoT-technologieën te integreren, effent het ook de weg voor implementatie van Industry 4.0-concepten. <<

Partners