Romeo Lacerda wordt baas bij Mondelēz International West-Europa

Mondelēz International benoemt Romeo Lacerda tot President Western Europe (België, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland en Portugal). Hij volgt Vince Gruber op.

Trefwoorden: #Mondelēz International, #president, #Romeo Lacerda, #voeding

Lees verder

HR

( Foto: Mondelēz International )

ENGINEERINGNET.BE - Romeo Lacerda vervulde voordien de functie van President Biscuits Mondelēz Europe. Hij volgt Vince Gruber op die Executive Vice President en President Europe wordt bij Mondelēz International.

Op basis van zijn internationale ervaring is hij ervan overtuigd dat het bedrijf alle troeven in handen heeft voor een succesvolle expansie van haar activiteiten in West-Europa.

Romeo Lacerda werd geboren in 1968 (in de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul) en behaalde een diploma economie aan de Universidade Federal do Rio Grande do Sul, gevolgd door een MBA aan de universiteit van São Paulo. Hij spreekt vloeiend Engels, Spaans en Portugees.. Hij ging in 1995 aan de slag bij Mondelēz International waar hij diverse managementfuncties bekleedde in Latijns-Amerika.

In 2010 maakte hij de oversteek naar Europa om de functie van General Manager Mondelēz Iberia (Spanje, Portugal) op te nemen. In 2012 werd hij benoemd tot President van Mondelēz International in Rusland. Voor hij zich in 2016 in Zwitserland vestigde, maakte hij een tussenstop in Dubai als President Marketing & Sales voor de regio’s Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika.