Innovators uitgedaagd in wedstrijd 3D metaalprinten

Hogeschool VIVES en Flam3D dagen creatieve ontwerpers uit om een innovatief ontwerp voor metaalprinten uit te werken voor de ‘Metal 3D Challenge’. Er is een mooie prijzenpot voorzien.

Trefwoorden: #3D printen, #hogeschool, #metaalprinten, #Metal 3D Challenge, #VIVES

Lees verder

Opleiding

( Foto: VIVES )

ENGINEERINGNET.BE - 3D-printen in metaal is een zeer vernieuwende technologie, die het mogelijk maakt om complexe en tegelijk lichte en sterke objecten te ontwerpen. Daardoor vindt deze techniek ondertussen zijn weg in heel wat verschillende markten zoals het maken van prototypes, sieraden, medische implantaten en functionele onderdelen.

De deelnemers aan de Metal 3D Challenge kunnen hun techniciteit en creativiteit de vrije loop laten en maken kans op een omvangrijke prijzenpot. De prijsuitreiking zal gebeuren op de vankbeurs Advanced Engineering op 22 mei in Gentse Flanders Expo.

De mogelijkheid tot printen in titanium wordt aangeboden door partners Renishaw en ESMA en printen in inconel wordt aangeboden door partner Oerlikon. Daarnaast zal ook 3D Systems instaan voor een deel van het printwerk.

De winnende ontwerpen zullen ook in duplicaat geprint worden en samen met VIVES en Flam3D doorheen het jaar meereizen naar onderstaande toonaangevende beurzen: Welding Week 2019, Prototyping Expo 2019, Formnext 2019, TechniShow 2020en RapidPro 2020.

Eind februari, begin maart organiseert VIVES Hogeschool ook feedbacksessies rond het ontwerp en de simulatie met de Materialise Magics software.