• 07/02/2019

steute presenteert nieuwe bandscheefloopschakelaar

De steute-bedrijfsafdeling Extreme presenteert de nieuwe ZS 92 SR band­scheef­loop­schakelaar, die is ontwikkeld op basis van de eveneens nieuwe ZS 92 S-serie van nood­trek­koord­schakelaars.

Trefwoorden: #bandscheefloopschakelaar, #Extreme, #steute, #ZS 92 SR

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dit robuuste schakelapparaat bewaakt de loop van transportbanden. De grote roestvrijstalen rolhendel registreert wanneer de band uit het midden begint te lopen, bijv. omdat hij ongelijkmatig belast is, en initieert - afhankelijk van het type van integratie in het besturingssysteem - een correctie van de loop van de band of een stopzetting van het bandsysteem.

Als in het oog springende innovatie kunnen de afzonderlijk instelbare schakelpunten bij de variant met trapsgewijs verspreide contacten worden aangeduid. De schakelpunten van de voorwaarschuwing en de uitschakeling kunnen elk in een bereik tussen 5° - 35° worden ingesteld. Dit wordt mogelijk gemaakt door het eenvoudig ontgrendelen, verplaatsen en weer vergrendelen van de schakelelementen.

Bandscheefloopschakelaars werken bijna altijd onder ongunstige omstandigheden. De ZS 92 SR is daarop ingesteld. Zijn gegoten aluminium behuizing is zeer degelijk en meerdere malen gecoat (passivering, grondlaag, poedercoating). De basispositie van de rolhendel kan traploos aan elke toepassing worden aangepast.

De compatibele aansluitafmetingen op zowel het voorgaande model de ZS 91 als op andere in de handel verkrijgbare bandscheefloopschakelaars vereenvoudigen de aanpassing van de nieuwe serie aan bestaande (transport)systemen. Eén van de opties die steute voor de ZS 92 SR biedt, is een ledindicatielampje.

De ZS 92 SR kan worden gebruikt onder ongunstige omgevingscondities bij temperaturen van -40 tot +85 °C. Een variant voor stofexplosiegevaarlijke omgevingen is in voorbereiding.


Voor meer informatie:
forTop automation & energycontrol BV
Ton KANTERS
Oeverlandenweg 2A – NL-7944 HZ Meppel
T.: +31 (0)522 466 688 - tks@4top.nl - www.4top.nl

steute Schaltgeräte GmbH & Co. KG
Isabel JOHNSON
Brückenstr. 91 – D-32584 Löhne
i.johnson@steute.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.