VLOC wil onderwijs en bedrijfsleven nog sterker verbinden

Educavia, Vlaams-Nederlandse project voor de promotie van de luchtvaarttechnische opleidingen en de luchtvaarttechnieksector, viert eerste verjaardag en blikt ambitieus vooruit naar 2019.

Trefwoorden: #Educavia, #Oostende, #Vlaams Luchtvaart Opleidingscentrum, #VLOC

Lees verder

Opleiding

( Foto: VLOC )

ENGINEERINGNET..BE - Vorig jaar nam Educavia, een Europees Interreg project onder leiding van het Vlaams Luchtvaart Opleidingscentrum (VLOC) in Oostende, een blitse start. Al in het eerste werkingsjaar kon het uitpakken met een primeur, namelijk de grootste vliegtuigmotor ooit voor opleidingsdoeleinden in België.

Geert Keirens, afgevaardigd bestuurder VLOC: “We willen het onderwijs en het bedrijfsleven nog dichter bij elkaar brengen. We mogen trots zijn op ons eerste werkingsjaar, waarin we konden rekenen op veel belangstelling, ook door de eigen Educavia-events die we opgezet hebben.”

Educavia, dat voor drie jaar Europese steun krijgt, stelt daarom de ambities voor 2019 nog wat bij.

Keirens: “De bijeenkomst van de MRO-sector (Maintenance, Repair & Overhaul) krijgt zeker een vervolg in 2019. Daarnaast zetten we verder in op innovatieve toepassingen, zoals het 3D-printen van vervangstukken of het uitbouwen van een examencentrum voor vliegtuigonderhoud.

En we willen in het najaar alle stakeholders, de Vlaamse en Nederlandse spelers in de markt samenbrengen voor een heus Educavia Event.”