Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

Het Britse verpak­kings­bedrijf DS Smith, leverancier van golfkartonnen verpakkingen, gaat 15 miljoen euro in zijn Belgische vestigingen in Gent en Buggenhout investeren.

Trefwoorden: #Buggenhout, #corrugator, #DS Smith, #FMCG-markt, #Gent, #investering, #karton, #verpakking, #verpakkingsindustrie

Lees verder

Techniek

( Foto: DS Smith )

ENGINEERINGNET.BE - DS Smith zag de vraag naar duurzame, kartonnen verpakkingen toenemen en gaat daarom fors investeren om zijn capaciteit uit te breiden.

In 2018 investeerde het bedrijf al in de uitbreiding van zijn ‘Impact Centre’ in Gent met een speciaal e-commerce gedeelte en werd er een vouwplakmachine geïnstalleerd. In Buggenhout werd dan weer een hypermoderne verwerkingslijn geïnstalleerd.

Om te blijven groeien, zal het bedrijf in 2020 een nieuwe, state-of-the-art golfkartonmachine (corrugator) in gebruik nemen in zijn vestiging in Gent. Alles samen gaat het om investeringen ter waarde van 15 miljoen euro.

Van zodra de nieuwe machine in Gent in gebruik wordt genomen in 2020, wordt een stijging van de productiecapaciteit met ten minste 50% verwacht. Deze capaciteitsverhoging zorgt bovendien voor een uitbreiding van het aantal productieploegen: van 2 naar 3. Het aanwerven van extra medewerkers wordt daarom nu al opgestart.

Met deze investeringen in de nieuwe machines wil het bedrijf tegemoet komen aan de toenemende vraag naar duurzame en complexere verpakkingen op de e- commerce en de FMCG-markten.

Bovendien zorgen de nieuwe machines voor een flinke reductie van het afvalpercentage en passen ze in hun strategie om de CO2-uitstoot gevoelig te reduceren, tot 30% per ton productie tegen 2020.