Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

Diepvriesspecialist Agristo kiest voor de vierde keer voor Dematic als partner voor de uitbreiding van de site in Wielsbeken en de bouw van een nieuwe hoogbouwmagazijn.

Trefwoorden: #Agristo, #automatisering, #Dematic, #hoogbouwmagazijn, #uitbreiding

Lees verder

Techniek

( Foto: Dematic )

ENGINEERINGNET.BE - Naast het reeds bestaande volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn laat Agristo, producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten, door Dematic een nieuw hoogbouwmagazijn, uitgerust met een modern transportsysteem en acht kraangangen bouwen.

Het expeditiegedeelte krijgt ook een uitbreiding en wordt gekoppeld aan het beheer- en besturingssysteem van het hoogbouwmagazijn. Dematic verzorgt de volledige logistieke inrichting en automatisering van het nieuwe hoogbouwmagazijn.

Het levert de magazijnkranen, het conveyorsysteem, de palletliften die de productie en de dispatchafdeling met de hoogbouw verbinden en tenslotte ook de sturing en het Warehouse Management Systeem.

Zo verzorgt het automatiseringsbedrijf alle logistieke processen die plaatsvinden na het productieproces, van automatische opslag in het magazijn tot het uitleveren aan de vrachtwagens.

De uitbreidingswerken aan beide magazijnen worden tegelijkertijd uitgevoerd. In oktober dit jaar zullen de werken afgerond zijn en treden de nieuwe systemen in werking.