Iedere PLC naar OPC UA in 5 minuten voor slechts € 527 - techniek

Technisch nieuws 22/02/2019 10:07:39

Met de nieuwe industriële gateway DA10 kan men meer dan 300 verschillende PLC-communicatieprotocollen vertalen naar de nieuwe standaard OPC UA,zowel client als server.

Lees hieronder verder   
Verwant

Aegis bevestigt deelname aan WNIE LIVE 2019

Met nieuw exoskelet nu ook zijstappen mogelijk

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

ML6 opent nieuw kantoor in Gent

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Efficiënte communicatie tussen machines, apparaten en software is cruciaal in de moderne industrieën van nu. En de nieuwe marktstandaard OPC Unified Architecture, kortweg OPC UA genoemd, heeft alles in huis om dat in een stroomversnelling te brengen. Red Lion Controls speelt daar optimaal op in met de introductie van de nieuwe generatie protocol-converters DA10 en DA30.

Met de nieuwe industriële gateway DA10 kan men meer dan 300 verschillende PLC-communicatieprotocollen vertalen naar de nieuwe standaard OPC UA. De nieuwe gateway ondersteunt zowel OPC UA Server als OPC UA Client.

PLC's van verschillende merken kunnen zodoende eenvoudig verbonden worden met bestaande SCADA- en MES-pakketten en dat maakt dure OPC UA-servers overbodig. Een DA10 volstaat immers om meerdere bestaande PLC's te verbinden met de nieuwe digitale wereld.

Cloudconnectoren naar populaire IoT-platformen
Naast OPC UA ondersteunt de gateway ook kant-en-klare configuratie van MQTT-cloudconnectoren naar enkele van de meest populaire IoT-platformen, zoals Microsoft Azure, Amazone Web Services en Inductive Automation.

Bijkomend voordeel is dat er geen dure licentie- of onderhoudskosten zijn. En de configuratie van de gateway gebeurt snel en simpel met het gebruiksvriendelijke en gratis te downloaden Crimson-softwarepakket. De DA10 wordt overigens gelanceerd tegen een aantrekkelijke prijs van € 527.

Ook interface met MS SQL-server en ingebouwde webserver
Grote broer van de DA10 is de nieuwe DA30. Deze kan worden ingezet voor toepassingen waarbij een bidirectionele koppeling met de MS SQL-server nodig is. De gateway logt de productgegevens in zijn intern geheugen en deze capaciteit kan uitgebreid worden door optioneel een Flash-kaart toe te voegen. Hierdoor kan men weken achtereen gegevens registeren in de DA30.

Daarnaast is er in de DA30 ook een interne webserver beschikbaar. Deze ondersteunt grafische overzichtsschermen, trending- en alarmpagina's. Gebruikers kunnen productiegegevens eenvoudig raadplegen via een pc met browser aangesloten op het netwerk, of via hun tablet of smartphone.

Tenslotte biedt de nieuwe gateway DA30 ook de mogelijkheid om alarmen via e-mail te versturen. En dat alles voor het geringe bedrag van slechts € 790 <<

Voor meer informatie:
CimPro
Europark Oost 34 - B-9100 Sint-Niklaas
cimpro@cimpro.com - www.cimpro.com - Tel : +32 (0)3 765 09 53

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners