Iedere PLC naar OPC UA in 5 minuten voor slechts € 527 - techniek

Technisch nieuws 22/02/2019 10:07:39

Met de nieuwe industriële gateway DA10 kan men meer dan 300 verschillende PLC-communicatieprotocollen vertalen naar de nieuwe standaard OPC UA,zowel client als server.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Groot lek in Intel-processoren legt gevoelige informatie bloot

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Aantal jobs in 3D-printing in stijgende lijn

Vlaanderen stimuleert gebruik eXtended Reality

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Efficiënte communicatie tussen machines, apparaten en software is cruciaal in de moderne industrieën van nu. En de nieuwe marktstandaard OPC Unified Architecture, kortweg OPC UA genoemd, heeft alles in huis om dat in een stroomversnelling te brengen. Red Lion Controls speelt daar optimaal op in met de introductie van de nieuwe generatie protocol-converters DA10 en DA30.

Met de nieuwe industriële gateway DA10 kan men meer dan 300 verschillende PLC-communicatieprotocollen vertalen naar de nieuwe standaard OPC UA. De nieuwe gateway ondersteunt zowel OPC UA Server als OPC UA Client.

PLC's van verschillende merken kunnen zodoende eenvoudig verbonden worden met bestaande SCADA- en MES-pakketten en dat maakt dure OPC UA-servers overbodig. Een DA10 volstaat immers om meerdere bestaande PLC's te verbinden met de nieuwe digitale wereld.

Cloudconnectoren naar populaire IoT-platformen
Naast OPC UA ondersteunt de gateway ook kant-en-klare configuratie van MQTT-cloudconnectoren naar enkele van de meest populaire IoT-platformen, zoals Microsoft Azure, Amazone Web Services en Inductive Automation.

Bijkomend voordeel is dat er geen dure licentie- of onderhoudskosten zijn. En de configuratie van de gateway gebeurt snel en simpel met het gebruiksvriendelijke en gratis te downloaden Crimson-softwarepakket. De DA10 wordt overigens gelanceerd tegen een aantrekkelijke prijs van € 527.

Ook interface met MS SQL-server en ingebouwde webserver
Grote broer van de DA10 is de nieuwe DA30. Deze kan worden ingezet voor toepassingen waarbij een bidirectionele koppeling met de MS SQL-server nodig is. De gateway logt de productgegevens in zijn intern geheugen en deze capaciteit kan uitgebreid worden door optioneel een Flash-kaart toe te voegen. Hierdoor kan men weken achtereen gegevens registeren in de DA30.

Daarnaast is er in de DA30 ook een interne webserver beschikbaar. Deze ondersteunt grafische overzichtsschermen, trending- en alarmpagina's. Gebruikers kunnen productiegegevens eenvoudig raadplegen via een pc met browser aangesloten op het netwerk, of via hun tablet of smartphone.

Tenslotte biedt de nieuwe gateway DA30 ook de mogelijkheid om alarmen via e-mail te versturen. En dat alles voor het geringe bedrag van slechts € 790 <<

Voor meer informatie:
CimPro
Europark Oost 34 - B-9100 Sint-Niklaas
cimpro@cimpro.com - www.cimpro.com - Tel : +32 (0)3 765 09 53

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners