NSK lagers besparen bakkerij 9.400 euro per jaar - techniek

Technisch nieuws 28/02/2019 10:26:55

Een grote bakkerij verving de lagers van de taartsnijmachines door Molded-Oil lagers van NSK, wat onmiddellijk resulteerde in minder onderhoudskosten, verhoogde productiviteit en besparing.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

DEME mag funderingen en turbines voor Engels windpark installeren

DEME en Equinor bestuderen drijvende betonnen substructuren

DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

Inspectie en diagnose van isolatoren in onderstations - techniek

Riwal neemt Zweedse Lipac over

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Omdat ongeveer 20 lagersets (40 individuele lagers) jaarlijks vervangen moesten worden, wendde de bakkerij zich tot NSK voor een oplossing voor het probleem.

De ingenieurs van NSK starten hun onderzoek met een analyse van de aanvraag, dat is een onderdeel van het AIP programma van het bedrijf. De conclusie luidde dat het falen te wijten was aan het binnendringen van hard water en deeltjes.

In veel voedselverwerkende machines worden lagers blootgesteld aan uitdagende omstandigheden, zoals frequente reiniging wash-out met water, stoom en/of hogedrukreiniging. Om deze uitdagingen aan te pakken, stelde NSK voor om de standaardlagers van de taartsnijmachines van de bakkerij te vervangen door Molded Oil uitvoeringen ((kogellagertypes).

Onder toezicht van NSK werd een proef uitgevoerd en sinds de ingebruikname is de uitval door lagerfalen aanzienlijk afgenomen. Meer nog, er werd vastgesteld dat de NSK-lagers een verlengde levensduur tot 26 weken (zes weken) garanderen. Dat betekent een vier tot zes keer zo lange levensduur in vergelijking met de standaardlagers.

De Molded-Oil lagers (roestvrijstalen variant) van NSK zijn ideaal voor toepassingen in voedingsmiddelen- en drankenfabrieken. Ze voorkomen niet alleen het binnendringen van verontreinigingen zoals water en deeltjes. Door de opbouw kan smeermiddel niet ontsnappen uit het lager en andere delen van de machine binnendringen, waar deze verontreiniging mogelijk in contact zou kunnen komen met voedsel.

Molded Oil lagers zijn voorzien van met een olie geïmpregneerd materiaal dat bestaat uit een oliebestendig polyolefinehars en smeerolie. Dit dragermateriaal geeft het smeermiddel continu vrij over een lange periode. De werkomgeving wordt daarom schoon gehouden, omdat er geen vet vrijkomt en er ook nooit olie dient bijgevuld.

Er werd ook een berekening gemaakt van de gerealiseerde besparingen. Voor de aanpassing had de bakkerij een groot aantal manuren nodig om de defecte standaardlagers te vervangen, terwijl ook de taartsnijmachine een lange stilstand kende.

Dat leidde tot productieverlies. Rekening houdend met alle factoren zoals de vervangkosten, arbeidskosten, verloren manuren en vervanging van messen en schacht kwam de jaarlijkse besparing voor de bakkerij als gevolg van de invoering van de Molded Oil lagers van NSK uit op 9324 euro. << (foto: NSK)

Voor meer informatie :
NSK France S.A.S.
Adelaide RAMOS
Quartier de l’Europe - 2, Rue Georges Guynemer – F-78283 Guyancourt Cedex
T.: +33 1 30573939 - info-fr@nsk.com

SK Deutschland GmbH
Marie-Dominique PILATH
Harkortstrasse 15 – D-40880 Ratingen
T.: +49 2102 4810 - pilath-m@nsk.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners