NSK lagers besparen bakkerij 9.400 euro per jaar - techniek

Technisch nieuws 28/02/2019 10:26:55

Een grote bakkerij verving de lagers van de taartsnijmachines door Molded-Oil lagers van NSK, wat onmiddellijk resulteerde in minder onderhoudskosten, verhoogde productiviteit en besparing.

Lees hieronder verder   
Verwant

METALogic overgenomen door TÜV Austria Groep

North Sea Port test onderwaterrobot voor inspectie van kades

De Meyer heeft Stevelinck Henri overgenomen

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

Atlas Copco omarmt IoT - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

(26/6) Port of Antwerp en UAntwerpen leggen innovatieve asfaltweg aan

(26/6) Haven van Oostende organiseert Waterstofdagen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Omdat ongeveer 20 lagersets (40 individuele lagers) jaarlijks vervangen moesten worden, wendde de bakkerij zich tot NSK voor een oplossing voor het probleem.

De ingenieurs van NSK starten hun onderzoek met een analyse van de aanvraag, dat is een onderdeel van het AIP programma van het bedrijf. De conclusie luidde dat het falen te wijten was aan het binnendringen van hard water en deeltjes.

In veel voedselverwerkende machines worden lagers blootgesteld aan uitdagende omstandigheden, zoals frequente reiniging wash-out met water, stoom en/of hogedrukreiniging. Om deze uitdagingen aan te pakken, stelde NSK voor om de standaardlagers van de taartsnijmachines van de bakkerij te vervangen door Molded Oil uitvoeringen ((kogellagertypes).

Onder toezicht van NSK werd een proef uitgevoerd en sinds de ingebruikname is de uitval door lagerfalen aanzienlijk afgenomen. Meer nog, er werd vastgesteld dat de NSK-lagers een verlengde levensduur tot 26 weken (zes weken) garanderen. Dat betekent een vier tot zes keer zo lange levensduur in vergelijking met de standaardlagers.

De Molded-Oil lagers (roestvrijstalen variant) van NSK zijn ideaal voor toepassingen in voedingsmiddelen- en drankenfabrieken. Ze voorkomen niet alleen het binnendringen van verontreinigingen zoals water en deeltjes. Door de opbouw kan smeermiddel niet ontsnappen uit het lager en andere delen van de machine binnendringen, waar deze verontreiniging mogelijk in contact zou kunnen komen met voedsel.

Molded Oil lagers zijn voorzien van met een olie geïmpregneerd materiaal dat bestaat uit een oliebestendig polyolefinehars en smeerolie. Dit dragermateriaal geeft het smeermiddel continu vrij over een lange periode. De werkomgeving wordt daarom schoon gehouden, omdat er geen vet vrijkomt en er ook nooit olie dient bijgevuld.

Er werd ook een berekening gemaakt van de gerealiseerde besparingen. Voor de aanpassing had de bakkerij een groot aantal manuren nodig om de defecte standaardlagers te vervangen, terwijl ook de taartsnijmachine een lange stilstand kende.

Dat leidde tot productieverlies. Rekening houdend met alle factoren zoals de vervangkosten, arbeidskosten, verloren manuren en vervanging van messen en schacht kwam de jaarlijkse besparing voor de bakkerij als gevolg van de invoering van de Molded Oil lagers van NSK uit op 9324 euro. << (foto: NSK)

Voor meer informatie :
NSK France S.A.S.
Adelaide RAMOS
Quartier de l’Europe - 2, Rue Georges Guynemer – F-78283 Guyancourt Cedex
T.: +33 1 30573939 - info-fr@nsk.com

SK Deutschland GmbH
Marie-Dominique PILATH
Harkortstrasse 15 – D-40880 Ratingen
T.: +49 2102 4810 - pilath-m@nsk.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Synthetische huid laat robots zweten

Geïnspireerd door de huid van levende wezens ontwikkelt TU/e-onderzoeker Danqing Liu slimme oppervlaktes, die onder invloed van licht en elektra meermaals stoffen afgeven en weer opnemen.

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Onderzoekers van VUB, University of Cambridge, ESPCI-Paris, EMPA en Suprapolix gaan samenwerken aan de volgende generatie robots: (zachte) robots die 'pijn voelen' en zichzelf helen.

Oriental Motor lanceert stappenmotoren voor transportsystemen - techniek

Voor o.a. in de verpakkingsindustrie of assemblage ontwikkelde Oriental Motor de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren die in de nieuwe versie voorzien zijn van een geoptimaliseerd driverpakket.

Bouw megagrootte multimodale site in North Sea Port

Het Turkse logistieke bedrijf Ekol Logistics en het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding gaan een multimodale site van 40 hectare in North Sea Port ontwikkelen.

Start bouw Northwester 2 voor Belgische kust

Jan De Nul Group maakt zich klaar om te starten met de installatie van de funderingen. Deze monopijlerfunderingen zullen door de rotslaag heen, direct in de zeebodem geheid worden.

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

De opleiding 'International Welding Inspection Personnel (level S of C) is zeer interessant voor mensen die in hun functie veel met kwaliteit, kwaliteitsdossiers en keuringen te maken hebben.

Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

Ingenieur Cyriel Notteboom (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef in 2014 een pakjesdrone: de VertiKUL, samen met studiegenoot Menno Hochstenbach. Vandaag werkt hij voor Amazon.

Verhuisplannen voor SKF Benelux

Deze zomer verhuist de Nederlandse SKF vestiging van Nieuwegein naar een nieuwe locatie in Houten, waar zich ook het vernieuwde SKF Experience Center en het Global R&D center zal gevestigd worden. De Belgische vestiging verhuist dit najaar naar Diegem. Ook daar komt een SKF Experience Center en een nieuw trainingscentrum. >>

Partners