Overname ACP door Air Products definitief afgerond

Air Products meldt dat de acquisitie van ACP Europe, de grootste Europese onafhankelijke producent van koolstofdioxide (CO2), is afgerond. Er werd geen financiële informatie vrijgegeven.

Trefwoorden: #ACP, #Air Products, #CO2, #vloeibare gassen

Lees verder

Techniek

( Foto: Air Products )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze overname kan Air Products zijn klanten een betere service geven en gaat het nieuwe groeikansen voor industriële gassen nastreven.

Ivo Bols, President Industrial Gases van Air Products in Europa en Afrika: “De CO2-activiteiten van ACP vormen een perfecte aanvulling op onze business. We beschikken nu over een degelijke uitgangspositie om onze klanten meer waarde te bieden en om een verdere groei van onze industriële gasactiviteiten in Europa te realiseren.”

Aan alle vereiste voorwaarden voor het afsluiten van de overeenkomst is voldaan en alle goedkeuringen door de overheden zijn verleend. Air Products hoeft als onderdeel van de goedkeuring door de Poolse mededingingsautoriteiten geen bedrijfsonderdelen af te stoten.

Het bedrijf moet een beperkt deel van de Pools productiecapaciteit afbouwen als er in een periode van enkele jaren niet aan bepaalde marktvoorwaarden is voldaan.


ACHTERGROND
ACP bedient klanten die actief zijn in diverse bedrijfstakken waaronder de chemie, de tuinbouw en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het bedrijf heeft meer dan 120 medewerkers, vier fabrieken voor vloeibare CO2 (een vijfde fabriek is in aanbouw) en twee productielocaties voor ‘droog ijs’.