Chemiesector lanceert reuzegroot computergame over tabel van Mendelejev

In het Mechelse Technopolis werd een unieke attractie geopend over de tabel van Mendelejev, het periodiek systeem dat 150 jaar geleden door de Rus Dmitri Mendelejev voorgesteld werd.

Trefwoorden: #chemiesector, #essenscia, #Technopolis

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, het paritaire sectorale vormingsfonds Co-valent en negen chemiebedrijven (BASF, Borealis, Covestro, Evonik, INEOS, LANXESS, Nippon Shokubai, Solvay en Total) werkten samen aan de ontwikkeling van deze nieuwe attractie.

De nieuwe Mendelejev-game oogt bijzonder indrukwekkend: een metersgroot scherm zorgt ervoor dat spelers letterlijk met hun beide voeten in een virtuele tabel van Mendelejev staan.

Het spelconcept is eenvoudig: chemie is fun! Met de 118 elementen uit het periodiek systeem kan je alles maken en alles om ons heen is uit deze elementen opgebouwd. Een combinatie van wetenschapseducatie, de link tussen chemie en het dagelijks leven, en puur spelplezier in een gamesetting en vormgeving die herinnert aan de allereerste computergames.

In het spel ga je op missie door de ruimte om alle 118 elementen op te sporen in alledaagse voorwerpen die tussen meteorieten door op een reuzegroot scherm voorbij zoeven. Door behendig mik- en klikwerk ontdek je uit welke bouwstenen of elementen de voorwerpen opgebouwd zijn.

Wie snel en slim is, slaagt er in alle elementen te verzamelen, ook de meest zeldzame. Bovendien speel je het spel niet tegen, maar met elkaar. Want om de zware metalen te vangen, moet je de krachten bundelen.

Het uiteindelijke doel van dit spel is om jong en oud spelenderwijs vertrouwd te maken met chemie