Foreign Investment Trophy 2019 bekroont buitenlandse topinvesteerders

Borealis, Daikin en AGP vielen in de prijzen op de Foreign Investment Trophy 2019. FIT onderstreept hiermee voor de zevende keer het belang van buitenlandse investeringen voor onze economie.

Trefwoorden: #AGP Group, #Borealis, #buitenland, #Daikin, #Flanders Investment & Trade, #Foreign Investment Trophy, #investering, #logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Vorig jaar investeerden buitenlandse bedrijven het recordbedrag van 4,24 miljard euro in Vlaanderen. Bovendien werden op die manier 5.339 directe jobs gecreëerd.

De Oostenrijkse multinational Borealis mocht de Foreign Investment of the Year Trophy 2019 mee naar huis nemen. Dit bedrijf pompt maar liefst 1 miljard euro in de bouw van een nieuwe propeenfabriek op zijn bestaande site in Kallo, in de haven van Antwerpen.

Borealis werd verkozen tot winnaar na drie stemrondes door een professionele jury, het online publiek en de aanwezigen in de zaal. Het bedrijf haalde het van drie andere genomineerden: Chinees verpakkingsexpert CPMC, Nieuw-Zeelands logistiek speler Mainfreight en Japans specialist in farmaceutica en medische technologie Nipro.

De Peruaanse producent van hoogtechnologische autoglasonderdelen, AGP Group, won dan weer de Newcomer of the Year Trophy 2019. Dit bedrijf investeerde 80 miljoen euro in de overname van productiebedrijf Soliver en de opening van een Europees hoofdkwartier in Gent.

Tot slot ontving de Japanse aircospecialist Daikin de Lifetime Achievement Trophy 2019, als erkenning voor het feit dat het bedrijf al meer dan 45 jaar onafgebroken in Vlaanderen investeert.


Op de foto (vlnr.):
Marc Van Gastel, Head of Department Invest Flanders Investment & Trade Geert Bourgeois, Vlaams minister-president Thomas Van De Velde, vicepresident Hydrocarbons & Energy Borealis Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade Bruno Segers, voorzitter raad van bestuur Flanders Investment & Trade

ACHTERGROND
Flanders Investment & Trade (FIT) is het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen.