Dataplatform NxtPort benoemt Geert De Wilde tot nieuwe CEO

Human Resource & Werk 26/03/2019 12:25:43

Geert De Wilde heeft een track record van bijna drie decennia in de logistieke sector en stond mee aan de wieg van NxtPort, een dataplatform voor de logistieke sector.

Lees hieronder verder   
Verwant

Aegis bevestigt deelname aan WNIE LIVE 2019

Met nieuw exoskelet nu ook zijstappen mogelijk

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

ML6 opent nieuw kantoor in Gent

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met Geert De Wilde haalt NxtPort een nieuwe CEO binnen die zijn strepen al uitgebreid verdiend heeft in de logistieke sector. Hij bekleedde de voorbije 27 jaar leidinggevende functies bij verschillende grote logistieke bedrijven, waaronder Gosselin Logistics.

Hij werd door de raad van bestuur van NxtPort unaniem aanvaard. “Deze stap voelt een beetje als thuiskomen: ik heb als bestuurder Porticom mee getransformeerd tot het huidige NxtPort”, reageert De Wilde.

“De logistieke sector heeft lang vastgehouden aan het traditionele kader, maar trekt steeds nadrukkelijker de kaart van digitalisering. NxtPort is de voorbije twee jaar een belangrijke katalysator geweest voor die evolutie. Door de krachten te bundelen rond digitalisering en volop aan co-creatie te doen, overstijgt het platform de efficiëntiewinsten van de individuele bedrijven.”

Het bedrijf bracht belangrijke datastromen samen van verschillende logistieke spelers, en startte een aantal baanbrekende projecten op en rond onder andere import en export (Next Mode of Transport, Green Lights), breakbulk (Bulkchain) en chemische transporten (LiquidChain).

De Wilde wil verder gaan op het ingeslagen pad, en nog sterker inzetten op internationale samenwerking. “Het intensifiëren van de samenwerking met de douane en het onboarden van de verschillende logistieke spelers in België staat hoog op onze agenda."

"Maar een haven is vandaag niets zonder haar overzeese partners. De connectiviteit tussen de verschillende platformen die wereldwijd ontstaan is een belangrijke volgende stap voor ons.”

Ook lokaal liggen er nog heel wat kansen, zowel op vlak van operationele efficiëntie en het optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit als op vlak van veiligheid en beveiliging.

De huidige CEO Daniel Lievens blijft achter de schermen de productstrategie nog een tijdje opvolgen en zal als adviseur ook zijn opvolger de eerste maanden wegwijs maken. << (Lydia Heida) (foto: NxtPort)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners