Dataplatform NxtPort benoemt Geert De Wilde tot nieuwe CEO

Human Resource & Werk 26/03/2019 12:25:43

Geert De Wilde heeft een track record van bijna drie decennia in de logistieke sector en stond mee aan de wieg van NxtPort, een dataplatform voor de logistieke sector.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Groot lek in Intel-processoren legt gevoelige informatie bloot

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Aantal jobs in 3D-printing in stijgende lijn

Vlaanderen stimuleert gebruik eXtended Reality

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met Geert De Wilde haalt NxtPort een nieuwe CEO binnen die zijn strepen al uitgebreid verdiend heeft in de logistieke sector. Hij bekleedde de voorbije 27 jaar leidinggevende functies bij verschillende grote logistieke bedrijven, waaronder Gosselin Logistics.

Hij werd door de raad van bestuur van NxtPort unaniem aanvaard. “Deze stap voelt een beetje als thuiskomen: ik heb als bestuurder Porticom mee getransformeerd tot het huidige NxtPort”, reageert De Wilde.

“De logistieke sector heeft lang vastgehouden aan het traditionele kader, maar trekt steeds nadrukkelijker de kaart van digitalisering. NxtPort is de voorbije twee jaar een belangrijke katalysator geweest voor die evolutie. Door de krachten te bundelen rond digitalisering en volop aan co-creatie te doen, overstijgt het platform de efficiëntiewinsten van de individuele bedrijven.”

Het bedrijf bracht belangrijke datastromen samen van verschillende logistieke spelers, en startte een aantal baanbrekende projecten op en rond onder andere import en export (Next Mode of Transport, Green Lights), breakbulk (Bulkchain) en chemische transporten (LiquidChain).

De Wilde wil verder gaan op het ingeslagen pad, en nog sterker inzetten op internationale samenwerking. “Het intensifiëren van de samenwerking met de douane en het onboarden van de verschillende logistieke spelers in België staat hoog op onze agenda."

"Maar een haven is vandaag niets zonder haar overzeese partners. De connectiviteit tussen de verschillende platformen die wereldwijd ontstaan is een belangrijke volgende stap voor ons.”

Ook lokaal liggen er nog heel wat kansen, zowel op vlak van operationele efficiëntie en het optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit als op vlak van veiligheid en beveiliging.

De huidige CEO Daniel Lievens blijft achter de schermen de productstrategie nog een tijdje opvolgen en zal als adviseur ook zijn opvolger de eerste maanden wegwijs maken. << (Lydia Heida) (foto: NxtPort)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners