Samenwerking VAE en BELSPO rond ruimtevaart-projecten

Het ruimtevaartagentschap van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en het Belgische Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO) kondigen een nieuw samenwerkingskader voor toekomstige projecten aan.

Trefwoorden: #Abu Dhabi, #Aerospacelab, #AMOS, #BELSPO, #Federaal Wetenschapsbeleid, #Global Space Congress, #Incize, #Mohammed Al Ahbabi, #Peter Claes, #QinetiQ, #ruimtevaart, #Space Applications Services, #Spacebel, #Verenigde Arabische Emiraten, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: BELSPO )

ENGINEERINGNET.BE - Ter gelegenheid van het Global Space Congress in 2019 in Abu Dhabi is een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen beide partijen. Hierin wordt de wens uitgedrukt om samen te werken op het gebied van ruimtewetenschap en ruimtetechnologie.

Zeven industriële en institutionele vertegenwoordigers (Aerospacelab, AMOS, Incize, Space Applications Services, Spacebel, QinetiQ en het VITO) hebben zich bij de Belgische delegatie gevoegd om hun expertise te presenteren en de samenwerking tussen de beide landen te versterken.

Het MoU biedt de mogelijkheid samen te werken op de volgende gebieden, te weten astrofysica, aardwetenschappen, bemande ruimtevluchten, satellietbouw en ruimtevaartwetgeving en vele andere gebieden.

Zijne Excellentie Dr. Mohammed Al Ahbabi, hoofd van het ruimtevaartagentschap van de Verenigde Arabische Emiraten (UAESA): "Ruimtevaart gaat om samenwerking, we geloven dat ruimtevaart het instrument is dat kennis bijbrengt en mensen helpt een beter leven te leiden en een betere toekomst te hebben."

"Wij zijn blij om samen te werken, uw kennis en technologie te leren kennen en zich samen in te zetten voor een betere toekomst voor onze beide landen en de hele wereld."

Peter Claes, ambassadeur van België in de Verenigde Arabische Emiraten, die het MoU namens BELSPO heeft ondertekend: "Dit MoU vloeit voort uit de al bestaande vruchtbare samenwerking, wij hopen oprecht dat dit MoU een stevige basis vormt voor verdere samenwerking tussen onze respectieve landen, instellingen en bedrijven."

"Zo kunnen wij onze gezamenlijke ambities waarmaken en, in een geest van partnerschap, het onderzoek en de exploitatie van de ruimte verder ontwikkelen."