Waarom kiezen voor modulaire magazijnrekken?

Aluminium magazijnstellingen zijn lange tijd de standaard geweest in de wereld van logistiek en opslag, vanwege hun robuustheid, lage gewicht en lange levensduur.

Trefwoorden: #aluminium rekken, #modulaire magazijnrekken, #Multitube

Lees verder

Nieuws

( Foto: Multitube )

ENGINEERINGNET.BE - Maar aluminium rekken hebben helaas ook enkele nadelen. In de tegenwoordige economische wereld verandert de omloopsnelheid van leveringen en producten regelmatig en is een hoge mate van flexibiliteit in magazijnen en distributiecentra vereist.

Omdat aluminium stellingen niet snel om te bouwen zijn, levert dit problemen op: ondernemingen kunnen niet snel inspringen op logistieke veranderingen, omdat aluminium stellages niet flexibel en niet demonteerbaar zijn. Hierdoor gaat onnodig veel opslagcapaciteit verloren en kan het magazijn minder efficiënt gebruikt worden.

Modulaire stellingen bieden de oplossing
Sinds enkele jaren maken modulaire doorrolstellingen een opmars in magazijnen en distributiecentra. Dat is niet zo verwonderlijk, want modulaire stellingen bieden een prima alternatief voor de traditionele aluminium magazijnstellingen.

Wanneer je jouw magazijn wilt aanpassen op een veranderde producttoevoer of productafname, kun je met modulaire stellingen flexibel inspringen op veranderende situaties. Een modulaire magazijnstelling bestaat namelijk uit losse componenten die snel en ijzersterk aan elkaar verbonden kunnen worden.

Wanneer de omloopsnelheid verandert, kun je jouw magazijn dus snel aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Je past het magazijn eenvoudig aan door stellingen opnieuw vorm te geven.

Zo kun je efficiënt inspringen op veranderingen in de goederenstroom en jouw producten veel praktischer opslaan. Hiermee sla je meerdere vliegen in één klap:

  • Je bespaart flink wat geld, omdat je geen stellingen hoeft weg te doen of bij te kopen. De modulaire stelling bouw je met een paar handelingen om tot een ijzersterke nieuwe stelling naar jouw smaak.
  • Een modulaire stelling heeft een lange levensduur en is dus een uiterst duurzame keuze. Dit type stellingen gaat jarenlang mee.
  • Constructies van modulaire stellingen, zoals Multitube, zijn ergonomisch en efficiënt vormgegeven.
  • Stellingen die modulair ontworpen zijn, zijn sterk en robuust. Ze kunnen tegen een stootje en zijn veilig in gebruik.
  • Er is bij aanbieders, van modulaire tellingen, zoals Multitube, een ruime keuze aan modellen, maten en soorten stellingen. Je kiest natuurlijk een type stelling dat goed aansluit bij jouw bedrijfsvoering en kunt er dan jarenlang tegenaan.

Modulaire stellingen luiden dus een nieuw fase in, in de wereld van logistiek en opslag. Heb je een eigen distributiecentrum of magazijn en wil je deze efficiënter kunnen gebruiken, ga dan ook voor het gemak van modulaire magazijnstellingen! <<