KU Leuven en UGent-onderzoekers ontvangen ERC Advanced Grants

Onderzoek & Wetenschap 1/04/2019 14:59:41

Naast Paul Heremans ontvangen nog zes onderzoekers aan de KU Leuven en vier onderzoekers aan de UGent een prestigieuze ERC Advanced Grant ter waarde van 2,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

KU Leuven-onderzoekers stap dichter bij nieuwe generatie zonnepanelen

Synthetische huid laat robots zweten

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Nieuwe campus voor VLIZ en ILVO op Oosteroever Oostende

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De European Research Council (ERC) heeft onlangs haar Advanced Grants voor dit jaar uitgereikt. Deze prestigieuze beurzen, uitgereikt aan individuele onderzoekers voor een periode van vijf jaar, bedragen ongeveer 2,5 miljoen euro.

ERC Advanced Grants worden toegekend aan hoofdonderzoekers (‘Principal Investigators’) uit alle domeinen. Onderzoekers die in aanmerking willen komen, moeten gevestigde waarden zijn in hun domein en nog actief onderzoek verrichten.

Verder moeten ze de voorbije tien jaar ook een uitzonderlijk track record hebben opgebouwd en moeten ze verbonden zijn aan een gastinstelling in een EU-lidstaat of een ’associated country’.

Alle aanvragen worden geëvalueerd op basis van één enkel criterium: de excellentie van zowel het project als de onderzoeker zelf. Enkel de hoogst gerangschikte voorstellen krijgen financiering. << (Guy Leysen) (foto: © thebluediamondgallery.com)

Meer over de KU Leuven-onderzoekers en hun onderzoek:

  1. Professor Guy Boeckxstaens van TARGID (Translationeel Onderzoek van Gastro-enterologische Aandoeningen) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project “NEUMACS: Neuron-associated macrophages in the gut as novel target for the treatment of enteric neuropathies”.
  2. Professor Bart De Strooper (KU Leuven en VIB) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "CELLPHASE_AD. Genetics to understand cellular components of Alzheimer Disease pathogenesis".
  3. Professor Rony Keppens van het Departement Wiskunde kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "PROMINENT. Solar prominences: unraveling the ultimate condensation catastrophe".
  4. Professor Johan Martens van het Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "WATUSO: Water Forced in Hydrophobic Nano-Confinement: Tunable Solvent System
  5. Professor Batja Mesquita van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "Emotional Acculturation: Emotions as Gateways to Minority Inclusion".
  6. Professor Valeria Pulignano van de Faculteit Sociale Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "REsPecTMe Resolving Precariousness: Advancing the Theory and Measurement of Precariousness across the paid/unpaid work continuum".


Meer over de UGent-onderzoekers en hun onderzoek:
  1. Wout Boerjan (UGent / VIB): Large-scale identification of secondary metabolites, metabolic pathways and their genes in the model tree poplar
  2. Dirk Inzé (UGent / VIB): A novel breeding strategy using multiplex genome editing in maize
  3. Yves Van de Peer (UGent / VIB): Replaying the ‘genome duplication’ tape of life: the importance of polyploidy for adaptation in a changing environment
  4. Kodi Ravichandran (UGent / VIB): Unexpected connections between a phagocytic machinery and mammalian fertilization


Leestip
ERC Advanced Grant voor ontwikkeling van dunnefilm lichtbronnen en lasers

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nieuw groot onderzoeksprogramma via ALMA-telescoop

Rychard Bouwens van de Leidse Sterrewacht is de eerste Nederlandse wetenschapper die een ‘Large Program’ mag uitvoeren met de geavanceerde ALMA-telescoop, die in Chili opgesteld staat.

Genomineerden voor Matexpo awards bekend gemaakt

Met deze awards wil de beursorganisator de grootste technische innovatie, de meest milieuvriendelijke machine of innovatie of de meest vernieuwende veiligheidsstoepassing onderscheiden.

Pocketboer publiceert ’tips en tricks’ voor pocketvergisten

De voorbije jaren ontstonden bij landbouwers allerlei problemen bij gebruik van hun kleinschalige biogasinstallatie. De operationele groep 'Pocketboer' heeft nu oplossingen ontwikkeld.

KU Leuven-onderzoekers stap dichter bij nieuwe generatie zonnepanelen

De nieuwe studie van de KU Leuven legt voor het eerst uit hoe perovskieten, kunstmatige kristallen die zonlicht kunnen omzetten in elektriciteit, zijn te stabiliseren.

SCK•CEN stuurt landbouw-experiment de ruimte in

Er zijn ambitieuze plannen om een maandorp te bouwen, als springplank naar planeet Mars. Een van de grootste uitdagingen om daarin te slagen, is een autonome voedsel- en watervoorziening.

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Synthetische huid laat robots zweten

Geïnspireerd door de huid van levende wezens ontwikkelt TU/e-onderzoeker Danqing Liu slimme oppervlaktes, die onder invloed van licht en elektra meermaals stoffen afgeven en weer opnemen.

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Onderzoekers van VUB, University of Cambridge, ESPCI-Paris, EMPA en Suprapolix gaan samenwerken aan de volgende generatie robots: (zachte) robots die 'pijn voelen' en zichzelf helen.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners