KU Leuven en UGent-onderzoekers ontvangen ERC Advanced Grants

Onderzoek & Wetenschap 1/04/2019 14:59:41

Naast Paul Heremans ontvangen nog zes onderzoekers aan de KU Leuven en vier onderzoekers aan de UGent een prestigieuze ERC Advanced Grant ter waarde van 2,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

Machine learning voorspelt eigenschappen nanoporeuze materialen

Karel Proesmans wint prestigieuze ‘Early career prize’

Rekenmethode om nano-mikadodoosjes te ontwerpen voor fotonica

Analyse genoomsequentie kan sneller en goedkoper

Oplichtende nanodeeltjes vertonen opvallend gedrag

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De European Research Council (ERC) heeft onlangs haar Advanced Grants voor dit jaar uitgereikt. Deze prestigieuze beurzen, uitgereikt aan individuele onderzoekers voor een periode van vijf jaar, bedragen ongeveer 2,5 miljoen euro.

ERC Advanced Grants worden toegekend aan hoofdonderzoekers (‘Principal Investigators’) uit alle domeinen. Onderzoekers die in aanmerking willen komen, moeten gevestigde waarden zijn in hun domein en nog actief onderzoek verrichten.

Verder moeten ze de voorbije tien jaar ook een uitzonderlijk track record hebben opgebouwd en moeten ze verbonden zijn aan een gastinstelling in een EU-lidstaat of een ’associated country’.

Alle aanvragen worden geëvalueerd op basis van één enkel criterium: de excellentie van zowel het project als de onderzoeker zelf. Enkel de hoogst gerangschikte voorstellen krijgen financiering. << (Guy Leysen) (foto: © thebluediamondgallery.com)

Meer over de KU Leuven-onderzoekers en hun onderzoek:

  1. Professor Guy Boeckxstaens van TARGID (Translationeel Onderzoek van Gastro-enterologische Aandoeningen) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project “NEUMACS: Neuron-associated macrophages in the gut as novel target for the treatment of enteric neuropathies”.
  2. Professor Bart De Strooper (KU Leuven en VIB) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "CELLPHASE_AD. Genetics to understand cellular components of Alzheimer Disease pathogenesis".
  3. Professor Rony Keppens van het Departement Wiskunde kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "PROMINENT. Solar prominences: unraveling the ultimate condensation catastrophe".
  4. Professor Johan Martens van het Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "WATUSO: Water Forced in Hydrophobic Nano-Confinement: Tunable Solvent System
  5. Professor Batja Mesquita van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "Emotional Acculturation: Emotions as Gateways to Minority Inclusion".
  6. Professor Valeria Pulignano van de Faculteit Sociale Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "REsPecTMe Resolving Precariousness: Advancing the Theory and Measurement of Precariousness across the paid/unpaid work continuum".


Meer over de UGent-onderzoekers en hun onderzoek:
  1. Wout Boerjan (UGent / VIB): Large-scale identification of secondary metabolites, metabolic pathways and their genes in the model tree poplar
  2. Dirk Inzé (UGent / VIB): A novel breeding strategy using multiplex genome editing in maize
  3. Yves Van de Peer (UGent / VIB): Replaying the ‘genome duplication’ tape of life: the importance of polyploidy for adaptation in a changing environment
  4. Kodi Ravichandran (UGent / VIB): Unexpected connections between a phagocytic machinery and mammalian fertilization


Leestip
ERC Advanced Grant voor ontwikkeling van dunnefilm lichtbronnen en lasers

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners