dnata opent cargovestiging op Brussels Airport

Vrachtafhandelaar dnata investeerde 8 miljoen euro in een nieuw cargocentrum op Brussels Airport en creëert een 100-tal lokale jobs. Ook de lokale goederensector zal hiermee gebaat zijn.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #dnata, #logistiek dienstverlener, #vrachtafhandelaar

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe vestiging beslaat een oppervlakte van 14.000 m² en omvat 4.500 m² opslagruimte en kan jaarlijks 125.000 ton goederen verwerken.

Ze werd uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoet aan de hoogste industriële normen voor een efficiënte en veilige behandeling van alle soorten goederen.

dnata leverde al vrachtafhandelingsdiensten aan 25 vracht- en acht passagiersluchtvaartmaatschappijen op Amsterdam Airport Schiphol. De teams in Amsterdam en Brussel zullen vanaf nu nauw samenwerken om synergie te benutten en hun klanten de hoogst mogelijke toegevoegde waarde te leveren op beide luchthavens.

Erik de Goeij, CEO dnata Nederland en België: “Dankzij de vestiging op Brussels Airport verhogen we onze capaciteit voor cargoafhandeling in de regio aanzienlijk. We verwachten dat dat ook de lokale goederensector een boost zal geven.”

Hun eerste Belgische klant is alvast Singapore Airlines, dat acht keer per week tussen Brussel en Singapore zal vliegen en jaarlijks 45.000 ton goederen zal vervoeren.