DP World neemt kinetisch draadloos netwerk in gebruik

Bedrijfsnieuws 3/04/2019 11:16:23

De Antwerpse haventerminal van DP World is de eerste terminal in Europa én in de wereld die gebruik maakt van een flexibel draadloos backbone netwerk (Rajant Wireless mesh technology).

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Groot lek in Intel-processoren legt gevoelige informatie bloot

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Aantal jobs in 3D-printing in stijgende lijn

Vlaanderen stimuleert gebruik eXtended Reality

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Voor DP World is het essentieel dat de 900 werknemers in de terminal via een stabiel en betrouwbaar netwerk communiceren.

Zo zijn op elk moment processen en operaties, zoals het verkeer van voertuigen rond de terminal, te analyseren en te optimaliseren, om zo de containers op de meest efficiënte manier af te handelen.

De Antwerpse haventerminal van DP World verwerkt elk jaar 2,5 miljoen containers, 3.000 vrachtwagens per dag en bijna 950 schepen per jaar. Door de implementatie van deze technologie zijn dagelijkse activiteiten naar een altijd en overal-modus te brengen en wordt de efficiëntie verbeterd.

De straddle carriers, service voertuigen en kranen zijn uitgerust met de nieuwe technologie en het netwerk is ook voorzien om de groeiende vraag naar geconnecteerde apparaten op te vangen.

Het nieuwe netwerk is veilig, betrouwbaar en stabiel, en presteert uitermate goed dankzij zijn grote bandbreedte en de end-to-end dekking op een grote oppervlakte.

Een Kinetic Mesh netwerk gebruikt dezelfde frequenties als een klassiek WiFi netwerk, maar is verder heel verschillend. Het netwerk zoekt permanent naar de snelste weg om de data van bron naar bestemming te brengen dankzij meerdere simultane connecties.

Het is speciaal ontworpen voor omgevingen en toepassingen waar apparaten van klanten en het netwerk zelf constant in verandering en beweging zijn.

Het netwerk is dynamisch en past zich aan om bewegende voertuigen te voorzien van connectiviteit en biedt een antwoord op de beperkingen van een klassiek netwerk zoals interferenties met andere WiFi netwerken, de aanwezigheid van containers of grote schepen, de invloed van koelzones op de radiogolven of de beperkingen als gevolg van radargebruik door havenautoriteiten.

Het voldoet bovendien aan de radiofrequentie- en industriële voorschriften voor het gebruik van draadloos internet op de site.

"Op termijn zullen we ook belangrijke kosten besparen op het onderhoud van machines dankzij automatisering, ofwel internet of things”, zegt Jef Lambregts, head of engineering bij DP World Antwerp. << (Lydia Heida) (foto: DP World - BT)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners