nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

nextAuth, een spin-off van KU Leuven - imec, heeft zijn eerste investeringsronde succesvol afgerond om hun veilige en gebruiksvriendelijke mobiele authenticatie in de markt te zetten.

Trefwoorden: #app, #beveiliging, #investering, #nextAuth, #smartphone

Lees verder

Techniek

( Foto: nextAuth )

ENGINEERINGNET.BE - KU Leuven en InvestLink stapten in deze investeringsronde als aandeelhouder in het bedrijf. Samen met de investering werd ook technologie ingebracht die ontwikkeld is bij COSIC, een imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven.

Dankzij hun mobiele authenticatie-oplossing zijn verouderde beveiligingstechnologieën zoals wachtwoorden, al dan niet aangevuld met een OTP, of kaartlezers verleden tijd. Met de nextAuth technologie kunnen gebruikers eenvoudig inloggen met behulp van een mobiele app op hun smartphone en een vingerafdruk of PIN.

Met de investering van InvestLink, de nieuwe investeringsvennootschap van de oprichters van SecureLink, en hun ervaring binnen de IT-security kan deze spin-off het momentum in de markt voor gebruiksvriendelijke authenticatieoplossingen ten volle benutten om een speler op wereldniveau te worden.