Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

Economie 8/04/2019 14:39:32

Kunstmatige intelligentie in de industrie en robotica, het potentieel van de nieuwe 5G-standaard, ... waren enkele belangrijke onderwerpen op deze vakbeurs voor industriële technologie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Genomineerden voor Matexpo awards bekend gemaakt

“Waterstof, de brandstof van de toekomst” - uitnodiging

Optimaliseren van Profinet-infrastructuur tijdens de Summer Workshops

Wat te verwachten op EMO Hannover 2019

30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

BEMAS Asset Performance symposium & awards

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Messe: "Meer dan 215.000 bezoekers gebruikten de beurs om te investeren in nieuwe technologieën en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Alleen Hannover biedt de uitgebreide kijk op toepassingsscenario's, het potentieel en de interactie van Industrie 4.0, kunstmatige intelligentie, 5G en energieoplossingen."

Ongeveer 6.500 exposanten uit de hele wereld presenteerden oplossingen voor de toekomst van productie en energievoorziening, waaronder meer dan 500 voorbeelden van de inzet van kunstmatige intelligentie in industriële productie, 5G-toepassingen en oplossingen voor de energie- en mobiliteitsovergangen. De exposanten spraken achteraf ook hun waardering uit voor deze beurs.

Robotica was ook een grote aantrekkingskracht voor bezoekers. Toonaangevende robotfabrikanten en robotica-startups demonstreerden real-world toepassingen voor alle industriesectoren. Met 160 exposerende bedrijven onderscheidde partnerland Zweden zich als een hightech-land.

Bijna 40% van de 215.000 bezoekers van de show kwam uit het buitenland. De topbezoekers na Duitsland waren China (7.200), Nederland (5.900), Italië (3.400) en de VS (3.400). Partnerland Zweden heeft 2.600 bezoekers bijgedragen.

Nokia en Qualcomm presenteerden de bezoekers een allereerste 5G-testomgeving. Hierdoor konden zowel aanbieders van oplossingen als potentiële gebruikers het potentieel van deze nieuwe norm voor mobiele telecommunicatie voor industriële toepassingen demonstreren en uitproberen.

Verder waren er nog verschillende fora en conferenties waarbij experts uit de industrie, overheid en de R&D-gemeenschap met elkaar in dialoog gingen over onderwerpen als Industry 4.0, AI en de toekomst van werk. << (Guy Leysen) (foto: © Deutsche Messe)

De volgende Hannover Messe wordt georganiseerd van 20 tot 24 april 2020, met Indonesië als officieel partnerland.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners