Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

Economie 8/04/2019 14:39:32

Kunstmatige intelligentie in de industrie en robotica, het potentieel van de nieuwe 5G-standaard, ... waren enkele belangrijke onderwerpen op deze vakbeurs voor industriële technologie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Navingo Career Event trok kaart van beleving en innovatie

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Interview met Françoise Chombar, CEO Melexis

Individualisering troef op Texprocess

InfraTech en Matexpo lanceren nieuwe vakbeurs

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Messe: "Meer dan 215.000 bezoekers gebruikten de beurs om te investeren in nieuwe technologieën en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Alleen Hannover biedt de uitgebreide kijk op toepassingsscenario's, het potentieel en de interactie van Industrie 4.0, kunstmatige intelligentie, 5G en energieoplossingen."

Ongeveer 6.500 exposanten uit de hele wereld presenteerden oplossingen voor de toekomst van productie en energievoorziening, waaronder meer dan 500 voorbeelden van de inzet van kunstmatige intelligentie in industriële productie, 5G-toepassingen en oplossingen voor de energie- en mobiliteitsovergangen. De exposanten spraken achteraf ook hun waardering uit voor deze beurs.

Robotica was ook een grote aantrekkingskracht voor bezoekers. Toonaangevende robotfabrikanten en robotica-startups demonstreerden real-world toepassingen voor alle industriesectoren. Met 160 exposerende bedrijven onderscheidde partnerland Zweden zich als een hightech-land.

Bijna 40% van de 215.000 bezoekers van de show kwam uit het buitenland. De topbezoekers na Duitsland waren China (7.200), Nederland (5.900), Italië (3.400) en de VS (3.400). Partnerland Zweden heeft 2.600 bezoekers bijgedragen.

Nokia en Qualcomm presenteerden de bezoekers een allereerste 5G-testomgeving. Hierdoor konden zowel aanbieders van oplossingen als potentiële gebruikers het potentieel van deze nieuwe norm voor mobiele telecommunicatie voor industriële toepassingen demonstreren en uitproberen.

Verder waren er nog verschillende fora en conferenties waarbij experts uit de industrie, overheid en de R&D-gemeenschap met elkaar in dialoog gingen over onderwerpen als Industry 4.0, AI en de toekomst van werk. << (Guy Leysen) (foto: © Deutsche Messe)

De volgende Hannover Messe wordt georganiseerd van 20 tot 24 april 2020, met Indonesië als officieel partnerland.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners