Hogeschool PXL en bedrijfswereld slaan handen in elkaar

Hogeschool PXL start vanaf september met een gloednieuwe tweejarige graduaatsopleiding Internet of Things (IoT), waarin ook de bedrijven een actieve rol op zich nemen.

Trefwoorden: #Hogeschool PXL, #installateur, #Internet of Things, #opleiding

Lees verder

Opleiding

( Foto: Hogeschool PXL )

ENGINEERINGNET.BE - Tegen 2020 zullen wereldwijd meer dan 20 miljard apparaten via het internet met elkaar verbonden zijn. Dat vraagt om goed opgeleide installateurs, ook bedrijven schreeuwen om IoT-installateurs.

Patrick Hilven, PXL-opleidingshoofd Elektronica-ICT: “Er is een grote nood aan de installateur 2.0 die elektronica en netwerken integreert met intelligente systemen. Bedrijven zoeken professionals die de brug kunnen maken tussen elektronica en netwerken.”

De bedrijven krijgen zelf een actieve rol in de opleiding. Eén derde van de opleiding zal worden ingevuld door werkplekleren. In de deelnemende bedrijven zal dan vertrokken worden van concrete opdrachten en uitdagingen, die zich op de bedrijfsvloer stellen.

Een van de bedrijven die zich uitdrukkelijk willen engageren, is K-si Automation. Rudi Klaps, zaakvoerder: “De kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven kan alleen maar verkleind worden als de bedrijfswereld haar deuren openzet. Dit is een win-winverhaal.”