Start logistieke nieuwbouw op Brussels Airport

Bedrijfsnieuws 28/05/2019 16:20:06

De nieuwbouw maakt deel uit van een investering van 100 miljoen euro in de modernisering van Brucargo, het logistieke platform voor de import en export van vracht op Brussels Airport.

Lees hieronder verder   
Verwant

Katoen Natie neemt Poolse warehouseactiviteiten van Nijhof-Wassink over

Willemen levert nieuwe Marokkaanse containerterminal op (+video)

North Sea Port breidt spooraanbod uit met 12 nieuwe spoorbestemmingen

DHL Express en Blue Line Logistics testen stadslogistiek over waterweg

Nieuwe Gentse innovatieve zone focust op binnenvaart

Wereldprimeur: Antwerpse haven krijgt eerste sleepboot op waterstof

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Infoavond 3D-print voor matrijzen

Thomas More - Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 22 oktober 2019

Parts2Clean

Messe Stuttgart

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Configuratie en calculatie van laagspanningsverdeelborden

Rittal Lokeren

dinsdag 22 oktober 2019

Rockwell Automation Teched Emea

München - Duitsland

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Basic of CE marking

Pilz Academy - Gent

dinsdag 22 oktober 2019

Empack

Nekkerhal Mechelen

van 23/10/2019 tot 24/10/2019

Keuze van de redactie

(15/10) Verhaert investeert in AI gestuurde robots

(14/10) Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

(9/10) Batterijen van elektrische wagens krijgen nieuw leven bij Umicore

(9/10) Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

(8/10) Central Auto overgenomen door Imes Dexis

(7/10) Qinetiq Space neemt nieuwe cleanroom van 450m² in gebruik (+fotoreportage)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Er zijn momenteel al meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten aanwezig op Brucargo.

Hierdoor is deze zone een belangrijke logistieke draaischijf voor internationale handel en het luchttransport in Europa.

De zone is dankzij de centrale ligging tussen alle belangrijke industriële centra, een cruciale motor voor economische groei in België en de regio.

Nu zijn onlangs de funderingspalen geplaatst van een nieuw logistiek gebouw voor vrachtafhandeling met een directe toegang tot het tarmac: het verharde oppervlak voor vliegtuigen op een vliegveld.

“Met deze investeringen in de verdere kwalitatieve uitbouw van Brucargo breidt de luchthaven aanzienlijk het aanbod uit aan afhandelingsruimte en in het bijzonder aan gekoelde opslagruimte," zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

"Deze temperatuurgecontroleerde ruimtes zijn van groot belang voor verschillende sleutelsectoren in ons land zoals biotech en farma, en voor de import en export van verse en bederfbare goederen. Twee nichemarkten waarin Brussels Airport gespecialiseerd is en ook verder in investeert.”

Bij de constructie van dit logistieke gebouw worden ook verschillende duurzaamheidsaspecten meegenomen. Zo komen er zonnepanelen op het dak van de kantoren en een groen dak.

De gebouwen zullen ook spaarzaam omgaan met water, dankzij de installatie van wadi’s voor waterinfiltratie en regenwaterputten voor hergebruik van regenwater. In de gebouwen worden eveneens ledverlichting en warmtepompen geïnstalleerd.

Om de mobiliteit op de luchthaven te verbeteren en meer duurzame manieren van transport voor personeel te faciliteren, komen er laadpalen voor elektrische voertuigen, twee extra bushaltes en een nieuw fietspad in de zone.

Brussels Airport ontwikkelt de gebouwen in eigen beheer. In de loop van 2020 wordt het gebouw opgeleverd voor de huurders Kuehne & Nagel, World Flight Services en Expeditors. << (Lydia Heida) (foto: Brussels Airport)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vlaamse regering legt 23 extra opleidingen duaal leren vast

Vlaams ministers Crevits en Weyts hebben de inhoud van 23 extra opleidingen ‘duaal leren’ vastgelegd. Daarmee wordt het huidige aanbod van 80 opleidingen verder uitgebreid.

Beveiligingsmodule voor afvalwatertoepassingen - techniek

Sinds midden 2019 biedt de KSB Groep met Amacontrol III een module aan met nieuwe beveiligings- en bewakingsfuncties voor uw dompelpompen en -mengers in de meest diverse toepassingen.

Continue afkoeling en verhitting van reusachtige sterren

Een internationaal team van astronomen legde in detail vast hoe de temperatuur van vier gele hyperreuzen in enkele tientallen jaren stijgt van 4000 graden naar 8000 graden en weer terug.

Interview met Axel Kupisiewicz, CEO van Lasea - artikel

Axel Kupisiewicz (46) richtte in 1999 Laser Engineering Applications (LASEA) op. Vandaag is het bedrijf uit Angleur een marktleider in de bouw van ultra-kortepuls- of femtosecondenlasers.

Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

Industrie 4.0 is duidelijk de toekomst. Wat dit echter in de praktijk juist betekent, is dat veel minder. De afgelopen maanden heeft Sirris haar 4.0 Made Real Pilot Factory gebouwd.

Start it @KBC neemt 63 nieuwe start-ups onder zijn hoede

Van de 217 start-ups, die een aanvraag indienden, mochten gisteren 113 hun ideeën pitchen. Hiervan werden er 63 geselecteerd werden om deel te nemen aan het Start it @KBC-programma.

Sterke en onbreekbare moleculaire schakelaar toevallig ontdekt

Een organisch materiaal dat steeds opnieuw van vorm kan veranderen, zonder dat het breekt, kan handige toepassingen hebben als kunstmatige spier, pompje of als elektrische schakelaar.

Hans Haverbeke verkozen tot ICT & Digital Coach Of The Year

In Gent werd tijdens This is IT, hoogmis voor de Belgische IT-wereld, de award van ICT & Digital Coach Of The Year aan Hans Haverbeke, head of data & analytics bij Port of Antwerp uitgereikt.

Schubert & Salzer lanceert stoomkoeler 5090

De voordelen van het schijfklepsysteem voor stoomconditionering worden met de stoomkoeler type 5090 gecombineerd. Operatoren profiteren van een hoge afdichting, minder slijtage en geoptimaliseerde stoomcontrole. De stoomkoeler regelt de vereiste hoeveelheid injectiewater voor het koelen van stoom tot de gewenste stoom temperatuur. >>

Partners