Elma overgenomen door Hydac-groep

Hydac verwerft de aandelen van Elma. en Elro en wordt de nieuwe eigenaar van beide bedrijven. Het bedrijf verstevigt door deze overname haar positie als totaalleverancier in aandrijftechniek

Trefwoorden: #Elma, #Elro, #Hydac, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Elma )

ENGINEERINGNET.BE - Elma en Hydac, marktleider in hydraulische componenten en systemen, bedienen voor een groot deel dezelfde klanten.

Waar die laatstgenoemde eerder de elektrotechniek moest uitbesteden, kan dit nu in eigen beheer uitgevoerd en aangeboden worden. Het personeelsbestand groeit op deze manier naar zo’n 300 mensen.

Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel blijven aan als directeuren van de nieuwe vestiging. De huidige bedrijfsnamen Elma en Elro blijven eveneens behouden. Door de uitbreiding zal Hydac een nog belangrijkere positie in de totale aandrijftechniek gaan spelen en haar klanten een nog completer pakket kunnen aanbieden.

Bij de overname hoort ook de aankoop van Elro. Dit bedrijf is gevestigd aan de Zwarte Zee in het Roemeense Constanta en specialiseert zich in assemblage van besturingspanelen.


Klik op de links voor meer informatie: Hydac, Elma, ELRO