Dassault Systèmes neemt Medidata Solutions over

Het Amerikaanse Medidata levert cloud-oplossingen voor de life sciences-industrie en had vorig jaar een omzet van 564 miljoen euro. Dassault Systèmes betaalt 5,1 miljard euro voor de overname.

Trefwoorden: #Dassault Systèmes, #life sciences, #Medidata Solutions, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Medidata Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Via deze overname versterkt Dassault Systèmes zijn positie in de life sciences-sector aanzienlijk.

Door de integratie van hun beider oplossingen ontstaat een geïntegreerd business experience-platform voor research, evenals het ontwikkelen, klinisch testen, produceren en commercialiseren van nieuwe therapieën en technologieën voor de gezondheidszorg.

Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes: "Vandaag is een belangrijke dag voor de life sciences-industrie doordat we nu in staat zijn de voordelen van de virtuele wereld toe te passen op de complexe wereld van het ontwikkelen van gepersonaliseerde medicijnen die de individuele patiënt centraal plaatsen."

De op cloud-technologie gebaseerde oplossingen van Medidata voor het ontwikkelen en commercialiseren van slimmere therapieën, worden al toegepast door ruim 1.300 bedrijven en organisaties.

Deze overname is nog onderworpen aan goedkeuringen volgens de regelgeving, een meerderheid van Medidata's aandeelhouders en andere gebruikelijke voorwaarden.